• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BH novinari: Dodik izvrijeđao novinara ATV-a

Udruženje BH novinari i Linija za pomoć novinarima uputili su protest premijeru RS Miloradu Dodiku zbog vrijeđanja novinara ATV Vladimira Kovačevića.

 BH novinari: Dodik izvrijeđao novinara ATV-a Izvor: MONDO

Podsjećaju da je u petak, 24. septembra, tokom susreta s novinarima u zgradi Vlade Republike Srpske, premijer Milorad Dodik grubo izvrijeđao novinara Vladimira Kovačevića odbijajući odgovoriti na njegova pitanja u vezi s gradnjom autoputa Banja Luka - Gradiška, prenosi Fena.

Dodik je novinara nazvao lažovom, rekavši mu da "laže i petlja kao i uvijek", te mu preporučio da "sjedne sam u autobus i ode da vidi" kako napreduje gradnja saobraćajnice između Banje Luke i Gradiške, navedeno je u saopštenju Udruženja BH novinari.

Udruženje ističe da ovo nije prvi put da premijer Republike Srpske grubo napada novinare ATV-a i da odbija odgovoriti na pitanja ove medijske kuće, čime u neravnopravan položaj dovodi ATV i njene novinare u odnosu na druge medije i novinare u Banjoj Luci.

"S tim u vezi, podsjećamo premijera Milorada Dodika, kao predstavnika javne vlasti, i Vladu Republike Srpske, kao izvršni organ te vlasti, da moraju osigurati ravnopravan tretman svim novinarima koji prate rad Vlade RS i samog premijera bez obzira iz kojeg medija dolaze. Dužni su takođe omogućiti svakom novinaru jednak i civiliziran pristup događajima i informacijama za koje je nadležna Vlada RS", navedeno je.

Udruženje BH novinari i Linija za pomoć novinarima će obavijestiti Centralnu izbornu komisiju (CIK) o ponašanju premijera Republike Srpske prema novinaru ATV-a iako ovaj događaj nema veze s predizbornom kampanjom, ali, stoji u saopštenju, ima veze s ponašanjem kandidata SNSD-a za predsjednika Republike Srpske na oktobarskim izborima, saopšteno je iz Udruženja BH novinari.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE