• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Incko, odlazi!

Premijer Srpske ne želi da ragovara o ustavnim promjenama sve dok je u BiH prisutan OHR

 Dodik: Incko, odlazi! Izvor: MONDO

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da neće učestvovati u razgovorima o ustavnim promjenama sve dok je u BiH Kancelarija visokog predstavnika (OHR), odnosno dok je zemlja pod protektoratom.

"Mi nismo zainteresovani za ustavne promjene i u njima nećemo učestvovati, taman da razgovore o tome vodi državni sekretar SAD Hilari Klinton", rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

Dodik je naveo da OHR treba da ode iz BiH, dodajući da je Evropska unija iznijela jasan stav da BiH ne može ići dalje prema Uniji dok je god ta međunarodna institucija prisutna u BiH.

"Mi nećemo da učestvujemo u bilo kakvim evropskim reformama, dok je OHR ovdje. Iz EU nas nisu obavijestili da su promjenili stav u vezi sa tim i sada ovi u OHR-u sebi traže novi posao i izmišljaju razne stvari", naglasio je Dodik.

Govoreći o ulaganjima Vlade RS u grad Istočno Sarajevo, Dodik je rekao da će biti nastavljeno rješavanje pitanje vodosnabdjevanja na ovom prostoru, za što već ima obezbijeđeno 50 miliona evra kreditne linije Investiciono-razvojne banke. "Imamo više od 350 miliona KM u Investiciono-razvojnoj banci za podršku privrednim kapacitetima što je naš primarni cilj na području grada", rekao je premijer Srpske.

On je naglasio da Vlada Srpske želi dovršiti i rekonstrukciju Olimpijskog centra Jahorina i kompletnu logistiku koja će obezbijediti posjećenost ovoj planini kao što je bila prije rata.

"Želimo da izgradimo još jedan fakultet na Palama, sportsku dvoranu za Osnovnu školu 'Srbija' i još mnogo toga... Nama ne treba ničija pomoć, nama je najveća pomoć da /visoki predstavnik Valentin/ Incko ode", istakao je Dodik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE