• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšen još jedan saradnik Zijada Turkovića

Pripadnici Agencije za istrge i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili još jednu osobu za koju se sumnja da je povezana s kriminalnom grupom Zijada Turkovića.

 Uhapšen još jedan saradnik Zijada Turkovića Izvor: MONDO

Federalna televizija saznaje da je riječ o Mirzi Diniću, koji je od ranije poznat policiji.

Podsjetimo, u utorak je počela velika policijska akcija u kojoj je uhapšen Zijad Turković i još nekoliko osoba. Oni su osumnjičeni za ubistvo Vernera Ajdarija, Marija Tolića, Midhata Mekića, njegove djevojke Marije Salas Kortez, te pljačku 2,5 miliona maraka, vlasništvo ABS banke, iz Kargo centra na Sarajevskom aerodromu, u decembru 2007. godine.

Spektakularnu pljačku na aerodromu, podsjetimo, izvela su četverica pljačkaša obučenih u uniforme Sipe. Oni su uz prijetnju oružjem iz Kargo centra na aerodromu iznijeli vrijednosnu pošiljku s 2,5 miliona KM ABS banke, koja je trebala biti transportovana u Švajcarsku.

Nedaleko od vikend-naselja Šavnici, na Bjelašnici, u utorak su pronađena dva tijela za koje se pretpostavlja da pripadaju Mekiću i Kortezovoj. Policija je u četvrtak po nalogu posebnog Istražnog tima Tužilaštva BiH uhapsila Milenka Vakića, koji se takođe dovodi u vezu s kriminalnom grupom Zijada Turkovića.

Policija je nastavila pregled terena i iskopavanje betona u napuštenoj kući porodice Malešević, u mjestu Tičići, kod Kaknja, ali do sada nije bilo potvrde da su na toj lokaciji pronađena tijela Ajdarija i Tolića.

Mjesto na kojem su tijela navodno zabetonirana u ovoj kući policiji je pokazalo lice koje je u srijedu popodne dovedeno na ovaj lokalitet maskirano kapom fantomkom i s pancirom. Pretpostavlja se da se radi o svjedoku pokajniku, Hajrudinu Memoviću, nakon čijeg hapšenja je uslijedila akcija policije u kojoj su uhapšeni Turković, Glavinić i Stjepanović.

Nezvanično se saznaje da je ubijeni Mekić bio dobar prijatelj Luke Bojovića, iz "zemunskog klana", a za njim je, navodno, tragala i policija Srbije zbog sumnje da je umiješan u akciju "Balkanski ratnik", pokrenutu nakon zapljene 2,7 tona kokaina, za čiji šverc je optužen odbjegli Darko Šarić.

(MONDO, foto: sarajevo-x.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE