• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Autoput Banjaluka-Gradiška u završnoj fazi

Izgradnja 37 kilometara autoputa od Banjaluke do Gradiške u završnoj je fazi, a ova dionica autoputa E-661 dio je mreže evropskih autoputeva.

 Autoput Banjaluka-Gradiška u završnoj fazi  Izvor: MONDO

Ova dionica autoputa E-661 dio je mreže evropskih autoputeva i trenutno je najvažnija i najopterećenija putna veza u Republici Srpskoj - rekla je šefica kabineta ministra saobraćaja i veza RS Radmila Kocić.

Ona je navela da će se ovaj autoput povezati sa autoputem na koridoru 10 izgradnjom mosta na rijeci Savi kod Gradiške.

"Postignut je dogovor sa Hrvatskom o zajedničkoj izgradnji mosta, čija je procijenjena vrijednost 30 miliona evra i ugovorena je izrada projektne dokumentacije", rekla je Kocić za današnji "Glas Srpske".

Kocić je istakla da se izgradnjom autoputeva Banjaluka - Gradiška i Banjaluka - Doboj kao dva prioritetna pravca u projektu "Izgradnja mreže autoputeva u RS" i izgradnjom mahovljanske petlje, Banjaluka i regija povezuju sa autoputevima na evropskim koridorima E-661 i Pet ce.

Ona je ponovila da je jedan od najvećih prioriteta ove Vlade obnova i modernizacija saobraćajne infrastrukture, te da je samo u puteve od 2006. godine do danas uloženo više od 840 miliona KM, što je tri puta više od ulaganja koja obuhvataju period od 2002. do 2006. godine.

Kocić je podsjetila da su za autoput Banjaluka - Doboj, dužine 72 kilometra, imovinsko-pravni poslovi riješeni u 95 odsto slučajeva, a urađena je Studija opravdanosti i projektna dokumentacija, te da procijenjena vrijednost izgradnje ovog autoputa iznosi 400 miliona evra.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE