• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turkovićev saradnik iza rešetaka

Sud BiH odredio je danas jednomjesečni pritvor Erminu Deliću, jednom od članova organizovane kriminalne grupe Zijada Turkovića.

 Turkovićev saradnik iza rešetaka Izvor: MONDO

Grupa je osumnjičena za ubistva više lica, međunarodni šverc droge te pljačku Kargo centra Aerodroma u Sarajevu.

Iz Suda BiH saopšteno je da se Delić sumnjiči za krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlaštenog prometa opojnim drogama i neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne namjene.

Delić se tereti i za krivična djela razbojništva i ubistva na svirep način.

Nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala, Sud je utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Sud je Deliću odredio pritvor zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike. Pritvor je određen i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu mogao ponoviti krivično djelo ili dovršiti već pokušano.

Pritvor je određen i zbog vanrednih okolnosti, jer se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a s obzirom na način izvršenja ili posljedicu krivičnog djela, postoji stvarna prijetnja narušavanja javnog reda puštanjem ove osobe na slobodu.

Pripadnici Sipe u subotu, 25. septembra, u Zenici uhapsili su Ermina Delića zvanog Kekec za kojeg se sumnja da je jedan od članova organizovane kriminalne grupe Zijada Turkovića osumnjičene za ubistva Marija Tolića, Vernera Ajdarija, Mithata Mekića, državljanke Bolivije Marije Salas-Kortez i Emira Hadžića.

Grupa se sumnjiči i za međunarodni šverc heroina i kokaina, te pljačku 2,5 miliona KM iz Kargo centra Aerodroma u Sarajevu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE