• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćirkoviću robija zbog zločina u Srebrenici

Prihvatajući sporazum o priznanju krivice, Sud BiH osudio je Milivoja Ćirkovića na pet godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti u Srebrenici.

 Ćirkoviću robija zbog zločina u Srebrenici Izvor: MONDO

Ćirković je proglašen krivim zato što je, kao pripadnik Centra za obuku "Jahorina" pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, 14. jula 1995. godine, ispred Zemljoradničke zadruge Kravica, po naređenju svog starješine, ubio jednog zarobljenika bošnjačke nacionalnosti, prenio je Birn.

"Žao mi je zbog svega što sam uradio tog dana. Osjećam se krivim. Žao mi je i želim se izvinuti porodici čijeg sam člana ubio, mada ne znam ko je", rekao je Ćirković u obraćanju Sudu.

Ćirković je postigao sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom BiH.

"Na osnovu dokaza, među kojima je i priznanje optuženog, Sud je utvrdio da je on učinio radnje navedene u optužnici Tužilaštva BiH", rekao je predsjedavajući Sudskog vijeća Zoran Božić, tokom izricanja presude i dodao da je prilikom odmjeravanja kazne, Sud uzeo u obzir da optuženi nije dobrovoljno bio na mjestu izvršenja djela, da je izrazio kajanje prema žrtvama i da se radi o mladoj osobi.

Branilac optuženog Duško Tomić rekao je je da je Ćirković sa 19 godina bio prisiljen da ratuje, te da ga to što je uradio "proganja", navodi se u saopštenju. "Ćirković je prije pada Srebrenice pobjegao u Beograd, ali su ga uhapsili i kao dezertera vratili ponovno na ratište. Smatramo da je kazna adekvatna, jer se radi o čovjeku koji je i sam žrtva", rekao je Tomić.

Sud BiH je optuženom odmah odredio pritvor koji može trajati do upućivanja na izdržavanje kazne.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE