• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavak suđenja Karadžiću u utorak

Suđenje bivšem predsjedniku RS Radovanu Karadžiću prekinuto je danas u Haškom tribunalu i biće nastavljeno u utorak, 5. oktobra.

 Nastavak suđenja Karadžiću u utorak Izvor: MONDO

Glavno i unakrsno ispitivanje svjedoka optužbe Milomira Šoje završeno je u toku današnje prve jednoipočasovne sjednice, a novi svjedok nije pozvan, jer je Karadžić tražio prekid suđenja zbog svog zdravstvenog stanja, o čemu se razgovaralo na sjednici zatvorenoj za javnost.

Milomir Šoja bio je pripadnik Ilidžanske brigade Sarajevsko-romanijskog korpusa (SRK) Vojske RS u toku rata i bio je angažovan na modifikaciji lansera za avio-bombe raspoređenog u njegovoj brigadi.

Šoja je posvedočio da je jedna avio-bomba, umjesto hladnjače u Stupu, gdje su se nalazili pripadnici Armije BiH, eksplodirala prije cilja, odnosno iznad posljednjeg reda zgrada preduzeća "Energoinvest", gdje je svjedok bio zaposlen. U incidentu nije bilo poginulih, a nekoliko ljudi je povrijeđeno, uglavnom od polomljenog stakla.

Kao naredni svjedoci Tužilaštva najavljeni su žrtva snajperskog ranjavanja u Sarajevu Alen Gičević, balističar sarajevskog Centra službi bezbednosti Mirza Sabljica i kriminalistički tehničar Bogdan Vidović, koji su učestvovali u istragama nekih od incidenata u Sarajevu koji su navedeni u optužnici.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE