• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavićevi okrenuli leđa SNSD-u?

Opštinski odbori DNS-a u pojedinim opštinama odlučili su da podrže kandidate Koalicije "Zajedno za Srpsku". Pavić: Ko ne sluša slijede sankcije.

 Pavićevi okrenuli leđa SNSD-u? Izvor: MONDO

Samo nekoliko dana pred opšte izbore u BiH članovi i rukovodstvo Demokratskog narodnog saveza u Zvorniku, Bratuncu, Osmacima, Srebrenici i Rogatici podržaće Ognjena Tadića (SDS) i Mladena Ivanića (PDP), kandidate opozicije za predsjednika RS i članove Predsedništva BiH, potvrdio je potpredsjednik DNS i prvi čovjek ove stranke u Zvorniku Hadži Jovan Mitrović, piše "EuroBlic".

Mitrović kaže da stranka u ovom dijelu RS „ne može da dozvoli da bude uništena zbog odnosa SNSD prema njoj“. Kaže da sa Pavićem nije razgovarao u posljednje vrijeme, ali da će se to desiti veoma brzo.

„Vjerovatno ćemo o ovome u stranci raspravljati poslije izbora. Što se tiče lokalnog nivoa, sa SNSD je definitivno završeno. Na republičkom nivou mi ćemo poslije imati neke svoje prijedloge u vezi sa koalicijama i interesima istočnog dijela RS. Sadašnji odnos SNSD prema Zvorniku i ovom dijelu RS je ravan zločinu. Pojedincima bi trebalo suditi za privredni kriminal i pljačku istočnog dijela RS. Strašno je da živimo na Drini, a žedni smo vode“, tvrdi Mitrović.

Potpredsjednik DNS je uvjeren da ovakav potez opštinskih odbora može umnogome da utiče na konačne rezultate izbora

Predsjednik DNS Marko Pavić izjavio je da ni on, ni Hadži Jovan Mitrović ne mogu mijenjati odluke Glavnog odbora i da, što se tiče DNS-a, ostaje podrška Miloradu Dodiku i Nebojši Radmanoviću za pojedinačne funkcije, kako je to GO DNS-a i utvrdio.

„Ko krši odluke GO, sukobiće se sa Statutom DNS-a i posljedicama koje su neminovne“, rekao je u četvrtak Pavić Srni i dodao da nije razgovarao sa Hadži Jovanom Mitrovićem.

„Nije me obavijestio o svojim stavovima, niti imam informaciju da su zasjedali opštinski odbori nekih opština i da su zauzeli stavove drugačije od stavova GO koji se tiču podrške kandidatima za predsjednika RS i za člana Predsjedništva BiH“, dodao je Pavić.

Ognjen Tadić pozdravlja odluku nekoliko odbora DNS, „kao i svakog čovjeka koji učestvuje u promjenama u RS“.

„Režimski mediji su dosta dugo i bezuspješno pokušavali da opoziciju naslikaju kao grupu nejedinstvenih stranaka. Vrijeme je pokazalo da je opozicija jedinstvena, a da stvarni nesporazumi na političkoj sceni zapravo postoje oko SNSD. Siguran sam da dobijam podršku ne samo stranaka naše koalicije nego i ljudi koji podržavaju DNS i SP. Onima koji podržavaju SNSD poručujem da promjene neće donijeti ništa loše za njih jer su to promjene radi svakog čovjeka u RS. Na udaru će biti samo oni koji su se ogriješili o zakon“, kaže Tadić.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE