• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko: BiH ili u EU ili u izolaciju

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je u Briselu da za BiH postoji samo jedan put a to je put ka EU, ili zemlji u protivnom slijedi izolacija.

 Incko: BiH ili u EU ili u izolaciju Izvor: MONDO

"U svim partijama, ima kvalitetnih ljudi, a i oni koji se prikazuju kao tvrodkorni znaju vrlo dobro da je to jedini put naprijed. Ili prema Evropskoj uniji, ili - izolacija", rekao je Incko u izjavi Srni na marginama konferencije o dijaspori i evropskim integracijama BiH u Evropskom parlamentu.

On je pozvao građane BiH da na predstojećim izborima glasaju za mlađe kandidatkinje i kandidate, te preduzetnike, odnosno one koji imaju nešto da ponude.

"Ko god da dobije izbore u BiH zemlja će napredovati prema evropskim integracijama", rekao je Incko i pojasnio da ankete javnog mnjenja pokazuju da 80 odsto stanovnika želi članstvo u EU, a i svi važniji političari i partije, barem deklarativno, kažu da žele isto.

Na pitanje u kojem periodu bi BiH mogla da dobije kandidaturu, Incko je rekao da bi se to moglo desiti za dvije ili tri godine.

"Za BiH je od ključne važnosti da dobije kandidaturu, jer se onda otvaraju velike mogućnosti. Otvaraju se fondovi, zemlja se iznutra podiže, gradi se infrastruktura. Međutim, u zabludi su oni koji misle da se nešto takvo može desiti automatski. Evropska unija sasvim sigurno ne mora da primi BiH. Put koji vodi prema EU su reforme, a drugog puta jednostavno nema, ne postoji. Ili naprijed, ili izolacija", rekao je Incko.


(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE