• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vode Radmanović, Izetbegović i Komšić!

Rezultati CIK-a: u fotelji Predsjedništva BiH najvjerovatnije će sjediti Nebojša Radmanović, Bakir Izetbegović i Željko Komšić.

 Vode Radmanović, Izetbegović i Komšić! Izvor: MONDO

Prema najnovijim podacima CIK-a BiH sa 74,6 odsto obrađenih biračkih mjesta, kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović osvojio je 49,84 odsto, kandidat PDP-a Mladen Ivanić 47,07 odsto,  a kandidat Saveza za demokratsku Srpsku Rajko Papović 3,0 odsto glasova.

Prema podacima sa 82,25 odsto obrađenih biračkih mjesta kandidat SDA Bakir Izetbegović osvojio je 34, 65 odsto glasova, kandidat SBB-a Fahrudin Radončić 30, 26 odsto, a kandidat Stranke za BiH Haris Silajdžić 25,23 odsto glasova.

Podaci sa 73,8 odsto obrađanih biračkih mjesta kada je u pitanju hrvatski član Predsjedništva: kandidat SDP-a BiH Željko Komšić dobio je 59, 07 odsto, kandidat HDZ-a Borjana Krišto 20,65 odsto , a kandidat HDZ-a 1990 Martin Raguž  11,36 odsto glasova.

Ivanić: Tijesna bitka

Kandidat opozicione koalicije "Zajedno za Srpsku" za člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da je kandidat vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Nebojša Radmanović trenutno u prednosti nad njim za oko 12 hiljada glasova.

Ivanić je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je prebrojano oko 72 odsto glasačkih listića, navodeći da je Radmanović osvojio 233 hiljade, a on 221 hiljadu glasova.

"Ostaje da se prebroji još oko 200 hiljada glasačkih listića. Bitka je tijesna i videćemo kakakv će konačno biti rezultat", rekao je Ivanić.

U Izbornom štabu SNSD-a već su proglasili Radmanovićevu pobjedu, navodeći da će još ubjedljivija biti pobjeda njihovog kandidata za predsjednika RS Milorada Dodika nad kandidatom opozicione koalicije Ognjenom Tadićem.

Neregularnosti u Banjaluci?
Iz PDP-a najavljuju i krivične prijave protiv stranke SNSD-a zbog neregularnosti na izbornom biračkom mjestu u Krupi na Vrbasu u Banjaluci.

"Izborna krađa je evidentna i u pitanju je teško krivično djelo ravno organizovanom kriminalu. Na biralištu u Krupi na Vrbasu glasalo je 98 odsto birača ili tačnije 842 od 869 birača, što je nemoguće jer samo stotinu od tih ljudi radi u Sloveniji. Podnosimo krivične prijave protiv svih članova biračkog odbora", rekao je potpredsjednik stranke PDP Branislav Borenović.

Iz SNSD-a su odgovorili da PDP “već počinje naricati o nepravilnostima na uzorku koji nije bitan”.

Generalni sekretar SDS-a Dragan Ćuzulan rekao je od 210 000 prebrojanih listića kandidat Koalicije "Zajedno za Srpsku" za srpskog člana Predsjedništva Mladen Ivanić i kandidat SNSD-a, SP-a i DNS-a Nebojša Radmanović imaju skoro izjednačen broj glasova.

"Ovo je izgleda mrtva trka između Radmanovića i Ivanića, a situacija se svakog časa mijenja i biće neizvjesno do samog kraja",  rekao je Ćuzulan novinarima u Izbornom štabu koalicije "Zajedno za Srpsku".

Prema njegovim riječima, to govori i o statusu opozicije kao i da će u nekom budućem omjeru političkih odnosa taj omjer biti 50 prema 50 odsto i da je to za sada realna slika stanja političkih odnosa u RS.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE