• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović: Ostvarili smo očekivano dobar rezultat

Kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je večeras da je ostvario očekivano dobar rezultat na izborima.

 Izetbegović: Ostvarili smo očekivano dobar rezultat  Izvor: MONDO

"Dobro smo radili, potrudili smo se i to je i dalo ovakav rezultat", rekao je Izbetbegović.

U obraćanju Izetbegović je govoreći o politici koju će voditi kao član Predsjedništva istakao da će voditi realnu politiku, politiku pružene ruke i saradnje.

Komentarišući dobar rezultat koji je ostvario protukandidat Fahrudin Radoničić Izetbegović je rekao da Radončić nema teret vlasti, te da ima medije, tako da je dobar rezultat i očekivan.

Kad je riječ o saradnji s novim/starim članom Predsjedništva Radmanovićem Izetbegović je rekao da će prije svega raditi na dogovaranju unutar ovog tijela.

Govoreći o mogućim koalicijama on je rekao da o tome odlučuje Predsjedništvo stranke, te da će stranka koalirati s onima koji osvoje glasove i koji vole ovu zemlju i žele joj dobro.

Tako je eventualnu koaliciju sa SDP-om, Izetbegović ocjenio kao moguću jer su im slični stavovi kad je riječ o budućnosti Bosne i Hercegovine.

Prema podacima CIK-a BiH, za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH kandidat SDA Bakir Izetbegović osvojio je 71 803 glasa ili 33,4 odsto, Saveza za bolju budućnost (SBB)BiH Fahrudin Radončić 68 039 glasova ili 31,93 odsto, dok je kandidat Stranke za BiH Haris Silajdžić dobio 57 325 ili 26,74 odsto glasova.


(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE