• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik predsjednik; Tadić: Laku noć, RS!

Prema najnovijim rezultatima CIK-a BiH Milorad Dodik je novi predsjednik RS.

 Dodik predsjednik; Tadić: Laku noć, RS! Izvor: MONDO

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik, prema do sada obrađenih 92,7 odsto glasačkih listića, osvojio je 52,3 odsto glasova, a kandidat Koalicije "Zajedno za Srpsku" Ognjen Tadić 37,1 odsto glasova - saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH.

Kandidat SRS "Dr Vojislav Šešelj" za predsjednika RS Dragan Đurđević osvojio je 1,39 odsto, a kandidat SzDS za ovu funkciju Dragan Kalinić osvojio je 0,65 odsto glasova.

CIK je saopštio da, prema dosadašnjim rezultatima, za potpredsjednika RS iz reda bošnjačkog naroda vodi kandidat SDP-a za Enes Suljkanović sa 1,77 odsto glasova, slijedi kandidat SDA Ševket Hafizović sa 1,64 odsto, a kanidat SBiH Muharem Murselović osvojio je 1,63 odsto glasova.

Za potpredsjednika RS iz reda hrvatskog naroda prema posljednjim rezultatima CIK-a vodi kandidat NDS-a Emil Vlajki sa 1,01 odsto osvojenih glasova, slijedi kandidat HDZ BiH Ivo Kamenjašević sa 0,5 odsto i kandidat HSS-NHI Ivan Krndelj sa 0,27 odsto glasova.

Kandidati koji su osvojili manje od jedan odsto za funkciju predsjednika i potpredsjednika RS su Sadmir Nukić iz SBB BiH, Besim Hamidović iz A-SDA, Željko Matić iz Koalicije "HDZ 1990- HSP BiH", Dragan Mrgan iz Narodne stranke "Radom za boljitak", nezavisni kandidat Goran Matić, Agan Delibajrić iz BSP-a, Ljiljana Knežević iz Koalicije "Preokret", Bego Sulejmanović iz LDS - Evropska ekološka partija i Slavko Dragičević iz SDU BiH.


Kandidat za predsjednika koalicije "Zajedno za Srpsku“ Ognjen Tadić, priznao je izborni poraz na proteklim izborima i rekao u izbornom štabu da nije odgovoran za Republiku Srpsku u naredne četiri godine.



"Mogu samo da kažem laku noć Republiko Srpska“, rekao je Tadić nakon priznatog poraza za predsjedničku izbornu trku.

Na pitanje novinara šta znači ta konstatacija, Tadić je kratko odgovorio: “Vidjećete u naredne četiri godine“.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE