• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Socijalistička partija: Nasilan ulazak uz pomoć čuvara KPZ Tunjice

Autori mondo.ba Autori Agencije Autori Brankica Spasenić

Socijalistička partija danas je osudila jučerašnji nasilni pokušaj sprečavanja sjednice Glavnog odbora ove stranke u Doboju, na kojoj su iz partije isključeni dojučerašnji poslanici SP Maksim Skoko, Goran Selak i Milenko Savanović.

 Socijalistička partija: Nasilan ulazak uz pomoć čuvara KPZ Tunjice Izvor: Mondo/Željko Svitlica

Zvaničan razlog isključivanja je “grubo kršenje statuta stranke i nanošenja velike štete partiji, njenim organima i članstvu”. Oni su prošle sedmice tražili smjenu predsjednika ove stranke Petra Đokića, a podnijeli su i inicijativu premijeru RS Radovanu Viškoviću za njegovu smjenu sa pozicije ministra energetike i rudarstva.

"Javnost mora da zna da su za pokušaj blokade i nasilan ulazak u prostorije u kojima je pripremana sjednica odgovorni isključeni članovi partije, koji su koordinisali grupom zatvorskih stražara iz КPZ Tunjice pokušavajući da zastraše članove Glavnog odbora," saopšteno je danas iz SP-a.

Možda će vas zanimati

Podsjećamo, Goran Selak je aktuelni direktor Kazneno-popravnog zavoda Tunjice u Banjaluci.

Iz SP-a su od Ministarstva unutrašnjih poslova RS zatražili da preduzmu sve radnje na utvrđivanju identiteta lica i okolnosti koje su dovele do “organizovanog nasilja i narušavanja javnog reda i mira u hotelu ‘Park’.

U saopštenju se ističe da Socijalistička partija “promoviše mir, tolerenaciju i razumijevanje, a nikako nasilje, prijetnje i ucjene, kojima su pojedinci juče pokušali da spriječe održavanje sjednice Glavnog odbora”.

"To je nezapamćeno u istoriji RS. Odlučno demantujemo pokušaj spinovanja da je sjednica nelegalna, što potvrđuje legitimitet odluke o isključenju Skoke, Selaka i Savanovića sa 56 glasova za i samo šest glasova protiv. Socijalistička partija poziva članstvo na sabornost, jedinstvo i smirenost," saopšteno je iz SP-a.

PU DOBOJ: PREDUZIMAMO RADNJE POVODOM JUČERAŠNJIH DEŠAVANJA

Pripadnici Policijske uprave Doboj već preduzimaju mjere i radnje s ciljem identifikovanja lica u vezi sa dešavanjima prije i tokom sjednice Glavnog odbora Socijalističke partije (SP) u dobojskom hotelu "Parka", rečeno je Srni u ovoj upravi.

Iz ove policijske uprave su naglasili da se mjere i aktivnosti preduzimaju još od juče, te da je izuzet i video materijal sa nadzornih kamera.

Ranije danas iz SP su od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske zatražili da utvrde identitet lica i okolnosti koje su dovele do "organizovanog nasilja i narušavanja javnog reda i mira u hotelu 'Park' prije i tokom sjednice ove partije".

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

darko

Bilo je I vrijeme da neko trazi njegovu ostavku I da se provjere diplome pa u zatvor

MONDO REPORTAŽE