• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP ne prihvata rezultate izbora za Predsjedništvo BiH

PDP neće prihvatiti rezultate izbora za srpskog člana Predsedništva BiH sve dok CIK ne ispita postojanje 56.000 nevažećih glasačkih listića.

 PDP ne prihvata rezultate izbora za Predsjedništvo BiH Izvor: MONDO

"Očekujemo da CIK ponovo prebroji sve nevažeće listiće i da postupi u skladu sa Izbornim zakonom BiH", rekao je novinarima potpredsednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović je istakao da postoje "ozbiljne indicije da je došlo do izborne krađe i inženjeringa što dijelom umanjuje veliku pobjedu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD)".

"To pokazuje da se nešto mora uraditi u ovoj zemlji kada je riječ o izbornom procesu", naveo je Borenović, dodajući da su najveće nepravilnosti u glasanju utvrđene na području Banjaluke, Drvara i u
Mrkonjić Gradu.

Lider PDP-a i kandidat opozicione koalicije "Zajedno za Srpsku" Mladen Ivanić osvojio je 46,90 odsto glasova, a njegov protivkandidat iz vladajućeg SNSD-a Nebojša Radmanović 49,87 odsto glasova.

Prema podacima CIK-a na tom izbornom nivou nevažećih je 9,4 odsto glasova.

Međunarodni posmatrači izbora u BiH danas su izrazili zabrinutost zbog velikog postotka nevažećih glasačkih listića i zatražili istragu.

Posmatrači Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, OEBS-a i NATO-a ocenili su da "nešto nije u redu" kada procenat nevažećih glasačkih listića iznosi tri ili četiri odsto, najavljujući da će pratiti aktivnosti CIK-a u vezi sa prigovorima političkih stranaka i do kraja ispratiti izborni proces u BiH.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE