• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosić čestitao Dodiku

Lider SDS-a čestitao Miloradu Dodiku na pobjedi za predjesnika RS, traži provjeru glasanja za srpskog člana Predsjedništva BiH

 Bosić čestitao Dodiku Izvor: MONDO

Srpska demorkatska stranka imaće od 120 000 do 130 000 glasova za Narodnu skupštinu Republike Srpske , a u Parlamentarnoj skupštini BiH najvjerovatnije četiri poslanika u odnosu na tri u proteklom mandatu, rekao je danas predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

"Analizirajući na prvi pogled izbore, SDS je u neku ruku ispunila svoj zadati izborni cilj. Sa 103 000 glasova iz 2006. godine, uspjeli smo da povećamo rezultat na više od 120 000", rekao je Bosić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Bosić je ocijenio da je kandidat Koalicije "Zajedno za Srpsku" za predsjednika RS Ognjen Tadić postigao odličan rezultat, budući da mu je povjerenje dao svaki četvrti glasač.

Prema njegovim riječima, SDS je zadovoljan što je ostao jedna od dvije najjače stranke. "Želim da zahvalim svim stranačkim aktivistima koji su u opštinskim odborima i na nivou stranke uložili ogroman trud i dali sve od sebe da SDS postigne što je moguće bolji rezultat. Takođe, zahvaljujem i svim kandidatima, posebno Ognjenu Tadiću, koji je ovaj posao ozbiljno shvatio i uložio, zajedno sa strankom, veliki trud", naveo je Bosić, zahvalivši se i glasačima i koalicionim partnerima.

Bosić je čestitao izbornu pobjedu SNSD-u i Miloradu Dodiku, ali i istakao da se to ne odnosi na trku za člana Predsjedništva BiH iz RS, jer tu treba provjeriti da li je bilo neregularnosti.

"Smatramo da treba provjeriti navode o prevarama na biračkim mjestima, jer za to postoje zaista validni argumenti. Razlika između Nebojše Radmanovića i Mladena Ivanića tolika je da, ukoliko se zaista desila prevara, može doći do drugačijeg izbora", smatra Bosić.

Na pitanje da prokomentariše izjavu lidera SzDS Dragana Kalinića da je kandidatura Rajka Papovića za člana Predsjedništva BiH iz RS bila osveta SDS-u, Bosić je rekao da "to nije revanš nego stvar trgovine sa SNSD-om".

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE