• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Ili savez republika ili neće biti BiH!

Pobjednik na izborima za predsjednika Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da će BiH biti "savez republika, ili je neće biti".

 Dodik: Ili savez republika ili neće biti BiH! Izvor: MONDO

Dodik je za beogradski dnevnik "Danas" rekao da to znači "labav savez, što labaviji, i ujedno vraćanje svih nadležnosti koje pripadaju Republici Srpskoj, prema onome što zapravo piše u Dejtonskom sporazumu".

"BiH je greška nastala u procesu raspada stare Jugoslavije. Stranci pokušavaju da je održe, ali svima je jasno da od toga nema ništa, i to ne zbog Milorada Dodika, već zbog istorije i prilika koje su oduvijek ovdje vladale", rekao je Dodik.

On je naglasio da je "politička pozicija Sarajeva, koje je 94 odsto muslimansko, osveta prema Srbima".

 "To da je moguće relaksirati odnose u BiH ideja je koja postoji samo u liberalno-demokratskim krugovima u Beogradu i u međunarodnoj zajednici, koja se već 20 godina bezuspješno trudi da održi tu iluziju. BiH je nemoguća kao država, nikada nije bila, niti će biti, i to je jedina realnost. Ponavljam, nisam ja zbog toga kriv", rekoa je Dodik.

Dodik je naveo da će konstitucija organa vlasti i uspostavljanje političkog jedinstva Republike Srpske biti prvo što će uraditi kao predjednik RS.

"Baviću se i temama koje nam nameću stranci, a koje se tiče ustavnog uređenja BiH. Spremni smo da se vratimo na izvorni Dejtonski sporazum, odnosno da se Republici Srpskoj vrate otete entitetske nadležnosti. To je jedini mogući okvir u kojem se možemo kretati", rekao je Dodik .    (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE