• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi onlajn servis MUP-a RS

Putem novih servisa na internet stranici MUP-a RS građani mogu provjeriti informacije, te pristupiti internet sajtu putem mobilnog telefona.

 Novi onlajn servis MUP-a RS Izvor: MONDO

Putem novih servisa na internet stranici MUP-a Republike Srpske građani mogu provjeriti informaciju o ukradenim i izgubljenim dokumentima koji su proglašeni nevažećim, pogledati fotografiju registrovanog saobraćajnog prekršaja, te pristupiti internet sajtu putem mobilnog telefona, rekla je portparol MUP-a RS Mirna Šoja.

"Servis provjere ukradenih i izgubljenih dokumenata omogućava provjeru da li je dokument u evidenciji izgubljenih i ukradenih dokumenata MUP-a RS za koje nije istekao rok važenja. U evidenciji izgubljenih i ukradenih dokumenata su dokumenti izdati na teritoriji RS, proglašeni nevažećim u Službenom glasniku RS i sa pravosnažnim rješenjem", rekla je Šoja Srni.

Prema njenim riječima, servis omogućava provjeru za ličnu kartu, putnu ispravu, vozačku dozvolu, saobraćajnu dozvolu i potvrdu o vlasništvu vozila i potvrdu o registraciji.

"Nakon što se izabere vrsta dokumenta, unese njegov serijski broj, datum izdavanja i mjesto izdavanja, nadležni organ, klikom na `provjeri` dobija odgovor o statusu provjeravanog dokumenta", pojasnila je Šoja.

Ona je istakla da ovaj servis može koristiti finansijskim institucijama, sudovima, ali i drugim pravnim licima i pojedinicima da izbjegnu zloupotrebe i poslovne prevare lica koja koriste ukradene ili izgubljene dokumente koji su proglašeni nevažećim.

"Uvid u fotografiju saobraćajnog prekršaja registrovanog stacionarnim radarom može se ostvariti tako da vlasnik vozila kojim je počinjen ovaj prekršaj ukuca broj obavještenja o počinjenom prekršaju i broj registracije vozila", navela je Šoja.

Ona je dodala da građani imaju i direktan uvid u stanje na lokaciji za izdavanje ličnih dokumenata u Banjaluci jer je stranica povezana sa kamerama postavljenim na toj lokaciji.

Internet stranica MUP-a RS je www.mup.vladars.net.


(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE