• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protest autoprevoznika RS

Autoprevoznici stupili u mirne proteste nezadovoljni Pravilnikom o uslovima i postupku izdavanja licenci za međunarodni drumski prevoz.

 Protest autoprevoznika RS Izvor: MONDO

"Autoprevoznici iz Srpske biće 24 časa neprekidno u kamionima, nakon čega ćemo kamione ostaviti zaključane na putevima sve do ispunjenja zahtjeva kojim tražimo da Ministarstvo transporta i komunikacija BiH stvavi van snage Pravilnik o licencama do iznalaženja novog rješenja, jer postojeći Pravilnik nije prihvatljiv za prevoznike iz RS", potvrdio je Srni predsjednik Upravnog odbora Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS Stojan Bajić.

On je rekao da će autoprevoznici iz RS naredna 24 časa boraviti u vozilima na putevima od Banjaluke prema Gradišci, te na putnim pravcima prema Zvorniku, Bijeljini, Doboju i Novom Gradu.

Prema njegovim riječima, autoprevoznici iz RS ne namjeravaju da blokiraju puteve u RS, već žele da svojim prisustvom na putevima, što  otežava  redovni saobraćaj, upozore na ovaj problem.

"Nije isključeno da, ukoliko institucije vlasti BiH ne prihvate naš zahtjev, preduzemo i radikalnije mjere koje podrazumijevaju blokadu graničnih prelaza u BiH", istakao je Bajić.
 Bajić je precizirao da je Pravilnik neprihvatljiv zbog depozita od 18.000 KM koji prevoznici moraju da ulože po vozilu, edukacije vozača koja košta oko 2.500 KM i "papirologije" koja prevoznike košta dodatnih 500 KM.

U Ministarstvu transporta i komunikacija BiH 24. avgusta usvojen je i potpisan Protokol o uspostavljanju prelaznog perioda, odnosno perioda tolerancije od 45 dana za punu primjenu Pravilnika o uslovima i postupku izdavanja licenci za obavljanje međunarodnog drumskog prevoza putnika, tereta i opasnih materija. Odredbama Pravilnika definisan je rok nakon kojeg prevoznici neće moći obavljati međunarodni drumski prevoz ako ne posjeduju licence koje im je izdalo Ministarstvo transporta i komunikacija BiH. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE