• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uvredljivi plakati na mjestu stradanja Srba

Posteri "Predvodili smo narod u borbi protiv agresora" sa potpisom određenih hrvatskih i bošnjačkih partija postavljeni u Sijekovcu.

 Uvredljivi plakati na mjestu stradanja Srba Izvor: MONDO

Predsjednik Udruženja za traženje zarobljenih i poginulih boraca i civila iz Broda Marko Grabovac izjavio je za agenciju Srna da su natpisi ovakve sadržine u najmanju ruku uvredljivi za sve građane ove opštine.

"Sramota je da načelnik Broda Milovan Čerek i opštinske vlasti nisu reagovale po ovom pitanju. Možete li samo zamisliti kolika je bol porodica nestalih vojnika i civila kad vide ovako nešto", rekao je Grabovac.

On je dodao da se slične poruke na plakatima i posterima nalaze širom opštine Brod, međutim najstrašnije je što su postavljene i na nekoliko metara od mjesta stradanja prvih srpskih žrtava, nad kojima su muslimansko-hrvatske snage počinile zločin u mjestu Sijekovac.

Grabovac je naglasio da uvredljivi plakati stoje čak i danas, na dan osobođenja Broda u otadžbinskom ratu.

Načelnik opštine Brod Milovan Čerek u izjavi Srni tvrdi da je riječ o samo jednom plakatu, te smatra "da je riječ o viđenju jedne političke partije i da svako ima pravo da napiše šta hoće".
"Zbog postavljanja plakata sa takvom sadržinom reagovala je Opštinska boračka organizacija. Kada ocijenim da bude trebalo reagovati, ja ću i reagovati", rekao je Čerek.

Na adresu dopisnika Srne neprestano stižu žalbe građana Sijekovca i Broda, koji traže od opštinskih vlasti hitno uklanjanje uvredljivih postera i plakata.          

(MONDO, foto: sa komemoracije u Sijekovcu)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE