• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva sporazuma o granici između BiH i Crne Gore

Stanovništvu nastanjenom u pograničnom području dvije zemlje biće olakša kretanje u pograničnoj zoni

 Dva sporazuma o granici između BiH i Crne Gore Izvor: MONDO

U Podgorici je danas potpisan Sporazum između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara BiH o graničnim prelazima za međunarodni promet i Sporazum o graničnim prelazima za pogranični promet.

Sporazum su potpisali crnogorski ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Ivan Brajović i ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović.

Ahmetović je ocijenio da su potpisana dva važna sporazuma, koja predstavljaju još jednu potvrdu intenzivne saradnje BiH i Crne Gore, ističući da je njihov cilj da stanovništvo nastanjeno u pograničnom području dvije zemlje olakša kretanje u pograničnoj zoni, kao i da razvija, i unapređuje ekonomske, zdravstvene, kulturne i druge vidove saradnje između dvije države.

Prema njegovim riječima, sporazumi su nastavak ranije potpisanih sporazuma o graničnim prelazima iz 2005.godine, i prekograničnom sporazumu iz 2002. godine. koje je trebalo revidirati nakon disolucije Državne zajednice SCG.

"Potpisanim sporazumima stvoreni su preduslovi za formiranje zajedničkih komisija koje će biti zadužene za implementaciju ovih sporazuma. Implementacijom ovih sporazuma podstiče se i nivo sigurnosti granice, kretanje posba", rekao je Ahmetović, poručivši da granice Crne Gore i BiH "moraju biti zatvorene za sve kriminalne ili aktivnosti koje ugrožavaju stabilnost dvije zemlje".

Brajović je rekao da se ovim sporazumima uspostavljaju dva nova granična prelaza - Pituljice, u opštini Nikšić, na putu prema Gacku, i Meštrovac u opštini Pljevlja , na putu prema Foči.

"Riječ je o veoma značajnim sporazumima za Crnu Goru i BiH, koji pokazuju da Crna Gora nema problema sa susjedima i da granične sporove rješavamo na najbolji mogući način", naglasio je Brajović.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE