• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić dobija novi oslobađajući materijal

Hag će predati nekadašnjem predsjedniku RS dodatni materijal koji je pronađen kod dvojice bivših oficira VRS

 Karadžić dobija novi oslobađajući materijal Izvor: MONDO


Tužilaštvo Haškog tribunala saopštilo je da će nekadašnjem predsjedniku RS Radovanu Karadžiću uskoro predati još materijala koji je u decembru prošle godine zaplijenjen u stanovima dvojice bivših oficira Vojske RS u Beogradu.

Tužilac Alan Tiger precizirao je pred sudskim vijećem da je materijal imao oznaku povjerljivosti i da se zato kasnilo sa njegovim objelodanjivanjem.

Karadžićev glavni pravni savjetnik Piter Robinson upozorio je da bi odbrana mogla da ponovo zatraži obustavu postupka da bi se upoznala o sadržaju materijala.

Radi pregleda materijala nađenog u stanovima Dragomira Pećanca i Milorana Pelemiša, Karadžiću je prošlog mjeseca bila odobrena pauza od desetak dana. Materijal je predat kao "potencijalno oslobađajući". Odbrana je inistirala da materijal jeste oslobađajući, a da je Tužilaštvo prekršilo pravilo o obavezi objelodanjivanja.

Karadžić je danas nastavio da unakrsno ispituje britanskog generala Majkla Rouza, koji je 1994. godine bio komandant Unprofora u Sarajevu.

Koristeći se i izvodima iz bilježnica komandanta Vojske RS Ratka Mladića, koje je Tužilaštvo predložilo u dokazni materijal, Karadžić je ukazivao da nije tačno da su Srbi blokirali konvoje humanitarne pomoći.

"Vi ste rekli da ste zadovoljni i situacijom sa konvojima i stanjem u Sarajevu", naveo je Karadžić.

Rouz je izjavio da se srpska strana teoretski nije opirala dostavi humanitarne pomoći civilima, ali da je bila ta koja je najčešće blokirala konvoje.

Na pitanje da li su Srbi bili zli bez razloga, ili su imali razloga da budu obazrivi, Rouz je odgovorio da su imali pravo da budu "nervozni da će se humanitarni konvoji koristiti za zloupotrebu za naoružavanje muslimana".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE