• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović: Hrvati je trebalo da biraju člana Predsjedništva

Kandidat SDA BiH za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović smatra da je na upravo održanim opštim izborima u BiH trebalo dopustiti da Hrvati izaberu hrvatskog člana Predsjedništva.

 Izetbegović: Hrvati je trebalo da biraju člana Predsjedništva Izvor: MONDO

''Trebalo je Hrvatima dopustiti da izaberu svog predstavnika, da se ne osjećaju majorizovani u BiH, da ih ne guramo u zagrljaj Miloradu Dodiku. Ali, narod je podržao Komšića i Socijaldemokratsku partiju (SDP), dao im je povjerenje, tako da to pitanje treba postaviti SDP-u'' - rekao je Izetbegović za ''Oslobođenje''.

Na pitanje u vezi sa budućom saradnjom Stranke demokratske akcije i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i o tome kako misli sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom mijenjati Ustav BiH i trasirati put BiH ka NATO-u i EU, Izetbegović je kratko odgovorio: ''Teško''.

''I tu očekujem inicijativu SDP-a. I on i SNSD su socijaldemokrate, i dobili su najjaču podršku birača, bošnjačkih i srpskih. Neka se dogovore'' - smatra Izetbegović.

Govoreći o predstojećoj posjeti američkog državnog sekretara BiH Hilari Klinton, on je izrazio očekivanje da će ona potvrditi da SAD ostaju uz BiH, što mu je nedavno najavio američki ambasador u Bih Patrik Mun.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE