• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počelo suđenje u slučaju "Medicinska elektronika"

U Okružnom sudu u Banjaluci je počelo suđenje optuženim u slučaju "Medicinska elektronika" koji se terete da su oštetili budžet RS za 1,7 miliona KM.

 Počelo suđenje u slučaju "Medicinska elektronika" Izvor: MONDO

Specijalno tužilaštvo RS za ovo krivično djelo tereti najvećeg akcionara "Medicinske elektronike" Mileta Radišića, bivšeg člana Nadzornog odbora tog preduzeća Dragana Cerovca i bivšeg direktora preduzeća Željka Katalinu.

Prvooptuženog Radišića optužnica tereti da je u januaru prošle godine organizovao kriminalnu grupu kako bi po znatno nižoj cijeni kupio državni kapital u tom preduzeću.

Na ročištu je kao prvi svjedok Specijalnog tužilaštva iskaz dao bivši član Upravnog odbora "Medicinske elektronike" Nikica Bajić koji je ranije sklopio sporazum sa Tužilaštvom, priznajući da je bio član organizovane kriminalne grupe i navodeći u svjedočenju svoju ulogu u svemu tome.

U sklopu sporazuma Bajić se obavezao da svjedoči protiv ostalih optuženih u ovom predmetu.

Taj sporazum je objavljen na statusnoj konferenciji održanoj polovinom septembra u banjalučkom Okružnom sudu, na kojoj je odlučeno i da bude razdvojen postupak protiv Bajića od postupka protiv Radišića, Cerovca i Kataline.

Banjalučki Okružni sud je krajem jula potvrdio optužnicu protiv Bajića, Radišića, Cerovca i Kataline.

Zajedno sa Radišićem, Cerovcem, Katalinom i Bajićem bio je optužen i v.d. direktora Investiciono-razvojne banke RS Bojan Golić, koji je priznao krivicu za nesavjestan rad u službi i dobio četiri mjeseca zatvora.

Tokom izvođenja dokaznog postupka Specijalno tužilaštvo ima u planu saslušavanje 32 svjedoka i tri vještaka, za šta će biti potrebno devet ročišta.

Odbrana nije precizirala detalje o broju svjedoka koje planira da sasluša, ali je navela da će za izvođenje dokaza biti potrebno, takođe, devet ročišta.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE