• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

File: Izbori prilika za put EU integracija!

Komesar za proširenje EU Štefan File rekao je da su izbori u BiH prilika da se krene na put EU integracija. EU očekuje intenzivniji rad na Ustavu.

 File: Izbori prilika za put EU integracija! Izvor: MONDO

Čestitajući članovima Predsjedništva BiH Željku Komšiću i Nebojši Radmanoviću uspješno organizovane opšte izbore, File je istakao da treba iskoristiti razgovore političkih lidera o koalicijama i programima da bi se programi fokusirali na evropsku agendu i u korist svih naroda BiH.

File je poručio da je izgubljeno puno vremena u zemlji, te da je potrebno preći u praktičniju fazu i zajedno raditi na putu BiH ka EU. EU je spremna pomoći u postizanju rezultata u procesu izmjena Ustava, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

On je istakao da je važno vidjeti da se odvija proces ustavnih promjena, jer je provođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju jedan od stubova daljeg napretka, te podrazumijeva pozitivnu ocjenu napretka ka EU. On rekao da će EU stručno i finansijski pomoći BiH na tom putu, i da je Unija i dalje fokusirana na napredak BiH i regije zapadnog Balkana.

Radmanović je istakao da se ne može očekivati napredak dok u BiH postoji Kancelarija visokog predstavnika i naglasio da svim zemljama zapadnog Balkana treba osigurati kandidatski status.
Tokom sastanka u Predsjedništvu BiH izraženo je zadovoljstvo zbog podrške Evropskog parlamenta ukidanju viza za građane BiH, što je dodatna garancija da je EU odlučna u namjeri da pomogne. Komšić i Radmanović su zahvalili za podršku Evropskog parlamenta ukidanju viza i istakli da su u prethodnom mandatu intenzivno radili na tome.

Komšić je rekao da su građani u prethodnih mjesec dana pokazali da žele ići naprijed i da mnogo toga zavisi od toga kako će biti formirana vlast u BiH. On je očekuje razgovori o ustavnim promjenama počnu nakon formiranja vlasti.Članovi Predsjedništva BiH izrazili su spremnost da se intenzivnije radi na ispunjavanju uslova za evropske integracije. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE