• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik o rukovodstvu NSRS: Ovo što sada imamo nije adekvatno

Autor MONDO/Brankica Spasenić

Lider SNSD-a Milorad Dodik danas je najavio reformu visokog obrazovanja u RS i donošenje novog zakona, kao i usvajanje novog Poslovnika NSRS „bez oklijevanja“, poručujući da će to biti urađeno „bez obzira na prijetnje i ucjene“.

 Dodik o rukovodstvu NSRS: Ovo što sada imamo nije adekvatno Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

On je danas rekao i da će se “ocjenjivati koliko rukovodstvo NSRS adekvatno vodi ovu instituciju i čuva njen dignitet“.

"Ovo što sada imamo u Narodnoj skupštini RS nije adekvatno i nije interes ni SNSD ni ovog društva", dodao je.

Možda će vas zanimati

Poručio je i da nije zadovoljan sa dosadašnjom revizijom diploma.

"Jedan broj visokoškolskih ustanova, koji su samo štancali diplome, kao one iz Širokog Brijega i Travnika, biće utvrđene i sve ijedna će biti provjerena. Treba zatvoriti sve fakultete i udaljiti pojedince koji su učestvovali da se na nelegitiman način daju te diplome", dodao je Dodik.

Izvršni komitet SNSD-a donio je danas i nekoliko političkih zaključaka u kojima se prije svega kritikuje SDS i PDP, te koji se odnose na aktuelnu situaciju u BiH.

"Ponašanje SDA, PDP-a i SDS-a je realizacija zaključaka SDA, a SDS i PDP su uvrstili u dnevni red SDA i njihove zaključke i doveli do bitne blokade institucija i veoma rizičnih odluka za RS", kazao je Dodik.

On je poručio da je nemoguće izabrati Savjet ministara BiH, odnosno ministra za ljudska prava i izbjeglice i njegovog zamjenika, da je blokiran izbor direktora SIPA, da nema Srba u Centralnoj banci BiH, da je došlo do zahtjeva za smjenu VSTS i posljednja odluka je da se smijeni Centralna izborna komisija BiH...

"To je politika SDA podržana od strane njihove ekspozitore u RS, SDS-a i PDP-a. Biće neophodno obaviti raspravu o tome u NSRS, a prije svega ovdje se radi o nepoštovanju zaključaka NSRS koji nalažu da, dok se ne izaberu strane sudije, da se obustavi svako odlučivanje", rekao je Dodik.

On je ocijenio da SDA „koristeći pogodnost i prilagodljivost SDS i PDP-a idu na eliminaciju bilo kakvih osnova za razgovor“.

"Pokušaji da se razgovara sa predstavnicima iz FBiH u ovom trenutku nemaju smisla, jer su se u trenutku njihovog dogovaranja desile upravo ovakve situacije", kazao je Dodik.

Istakao je da SDS i PDP nisu adekvatni predstavnici srpskog naroda.

"Ovo je besraman dokaz o ponašanju SDS i PDP koji smatraju da je to nekakva njihova pobjeda. SDS i PDP su u prošlom mandatu bili u vlasti i imali mogućnost da uređuju izborni proces, a to nisu učinili. Sada to pokušavaju da prikažu kao pobjedu. To govori koliko su jadni, kada Igor Crnadak izađe i to kometariše, a u MIP-u ostavio da, od sedam prvih ljudi, nema nijednog Srbina. Imamo danas ozbiljne probleme da pratimo šta rade naši predstavnici širom svijeta, kao što je Sven Alkalaj predložio Harisa Silajdžića UN-u za nagradu Mendela. Na bazi mog pisma zemljama Komiteta Jugoistočne Evrope u UN, to su shvatili ozbiljno i zato više nije održiva ta kandidatura. Sve što su SDS i PDP ostavili iza sebe u zajedničkim institucijama je na štetu srpskog naroda i RS", rekao je Dodik.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE