• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holanđanin u Beogradu: Male šanse za SSP

Rasim LJajić potvrdio je da je holandski diplomata Henk Jan Ormel u Srbiji i da su male šanse da Srbija potpiše SSP.

 Holanđanin u Beogradu: Male šanse za SSP Izvor: MONDO

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom je dodao da se predstavnik Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta susreo sa najvišim srpskim zvaničnicima, ne precizirajući sadržinu tih razgovora i sagovornike.

"Ono što ja mogu da kažem jeste da je holandski stav još vrlo tvrd i da su naše šanse da potpišemo Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju manje nego da ga ne potpišemo", kazao je Ljajić agenciji Beta.

To, međutim, ne znači, naglasio je Ljajić, da će Srbija odustati od diplomatskih aktivnosti koje imaju za cilj da ubede zvaničnike u Briselu i Holandiji da bi bilo značajno da potpiše taj sporazum.

"Prekosutra putujem u Strazbur gde ću razgovarati sa generalnim sekretarom Saveta Evrope i drugim zvaničnicima sa ciljem da dobijem podršku što većeg broja organizacija i zemalja za potpisavnje sporazuma", kazao je Ljajić.

Komentarišući izjavu evropskog komesara za proširenje Olija Rena da će Srbija i EU potpisati Sporazum pre izbora zakazanih za 11. maj, Lajjić je kazao da ne treba podizati očekivanja javnosti u Srbiji i ponovio da je verovatnoća da se Sporazum potpiše manja od suprotne mogućnosti.

Ljajić je ranije najavio dolazak holandskih diplomata, a kako je agenciji Beta rečeno, oni će preneti poruku o tome hoće li Holandija promeniti stav ili će ostati čvrsto pri zahtevu da Srbija ostvari punu saradnju sa Haškim tribunalom.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica ocenio je danas da nije pravo pitanje i zapravo je nebitno da li Holandija popušta ili ne popušta oko potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridrživanju pre 11. maja.

"Pravo pitanje je stav Srbije prema ovom sporazumu koji sutra može biti tumačen od strane NATO pakta kao potpis Srbije i priznavanje Kosova kao prve NATO države", ocenio je Koštunica u izjavi Tanjugu.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE