• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne gledajte posebnu sjednicu NSRS ako imate slab želudac i živce"

Autor mondo.ba

Potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić Jovićević (SDS) upozorila je građane Republike Srpske da posebna sjednica NSRS zakazana za ponedjeljak neće biti za one sa slabim želucem i živcima.

 Sonja Karadžić o posebnoj sjednici NSRS Izvor: MONDO/Vedran Čevčuk

Karadžić/Jovićeva je to napisala na "Tviteru", našalivši se da će nakon riječi koje je napisala ''sad gledati i ko nije mislio.''

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana u ponedjeljak, 1. juna.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović najavio je da će sjednica biti održana u zgradi Vlade Republike Srpske, jer sala u Narodnoj skupštini ne odgovara uslovima koje zahtijeva situacija nastala zbog epidemije virusa korona.

Na dnevnom redu sjedniće naći će se Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta, koju je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH 20. maja.

Zakazivanje posebne sjednice zatražila je jedna trećina narodnih poslanika, a zahtjev su potpisali poslanici klubova SNSD-a, DNS-a, Demosa, SPS-a, Ujedinjene Srpske, NDP-a, poslaničke grupe Socijalističke partije i dva nezavisna poslanika.

U obrazloženju zahtjeva za sjednicu potpisani poslanici navode da je neprihvatljiv i sam naziv Rezolucije, jer kvalifikuje fašističke režime i pokrete kao agresore, a ne Nezavisnu Državu Hrvatsku, koja je zvanično sprovodila sistematsko iseljavanje, pokrštavanje i ubijanje Srba.

"Na ovaj način Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH glasovima PDP-a i SDS-a pristupio je sramnom prekrajanju istorije i marginalizovanju stradanja Srba u Drugom svjetskom ratu. Tražimo da Narodna skupština Republike Srpske na posebnoj sjednici zauzme stav o ovom veoma značajnom pitanju za Republiku Srpsku i srpski narod u cjelini", navedeno je u zahtjevu.

Početak sjednice zakazan je za 11.00 časova.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE