• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čubrilović: Džaba rukovodstvo i poslovnik ako poslanici ne žele red

Autor SRNA

Narodna skupština Republike Srpske uspijeva da odradi sve sjednice, da da odgovore na sva postavljena pitanja i obradi sve teme koje su na sjednici, izjavio je predsjednik parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović.

 Čubrilović o novom poslovniku NSRS Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Čubrilović je naveo da svaka tačka na sjednici ima epilog kako to želi skupštinska većina, kao što je to jedino i moguće u demokratskim društvima.

"Demokratija prepoznaje samo to. Imate većinu narodnih predstavnika opredijeljenih za neki zaključak, odluku, zakon, i to treba da se poštuje. To što je neko nezadovoljan time, što ima drugačiji stav, to je njegovo demokratsko pravo da drugačije razmišlja o određenim problemima, ali da ima presudan uticaj, mora da dobije većinu u Narodnoj skupštini", izjavio je Čubrilović novinarima u Tesliću.

On je istakao da je više puta ukazivao da nema tog skupštinskog poslovnika, niti rukovodstva parlamenta koji će urediti te odnose, ako poslanici to ne žele.

"Tu je riječ i o kućnom odgoju, vaspitanju, o poznavanju poslovnika, poštovanju drugoga, poštovanju prava na mišljenje drugoga. Mnogo toga treba da se poklopi da bi to ličilo na jednu uređenu organizaciju", konstatovao je Čubrilović.

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za utorak, 16. jun, redovnu skupštinsku sjednicu na kojoj bi trebalo da bude razmatran Prijedlog izmjena Poslovnika o radu ove institucije.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE