• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužilaštvo BiH formiralo predmet zbog neregularnosti u biračkom procesu

 Bojana Ninković
Autor Bojana Ninković

Tužilaštvo BiH, nedavno je zaprimilo određene podneske CIK-a, u kojima se navode određene neregularnosti u vezi biračkog procesa, te su na temelju dostavljenih prijava, formirani predmeti koji su u radu.

 Tužilaštvo BiH predmet CIK Izbori  Izvor: Anadolija/Mustafa Öztürk

Kazali su ovo za Mondo u TužilaštvuBiH, na pitanje novinara da li je Tužilaštvo u proteklih pet izbornih ciklusa podizalo optužnice za krivično djelo ‘izborna prevara’.

Takođe su naglasili je u proteklom periodu Tužilaštvo BIH podiglo nekoliko optužnica koje se odnose na nezakonitosti i kaznena djela izbornih prevara tokom izbornih procesa u ranijem periodu, a pomenute optužnice se mogu pronaći na zvaničnoj stranici Tužilaštva.

“Praćenje regularnosti izbornog procesa, uređivanje konačnog biračkog spiska, te spriječavanje zloupotreba, u nadležnosti je Centralne izborne komisije –CIK, a u slučaju da u tom procesu dođu do saznanja o elementima kaznenih djela, u tom slučaju informišu nadležne pravosudne institucije- entitetske ili Brčko Distrikta, ukoliko su u pitanju neregularnosti u segmentu lokalnih izbora, odnosno državne, ukoliko se radi o izborima za tijela i institucije na nivou države BiH”, pojasnili su u Tužilaštvu.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE