• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Bijeljini i dalje 150 kuća pod vodom

Na području Bijeljine procjenjuje se da je i dalje oko 150 kuća pod vodom.

 U Bijeljini i dalje 150 kuća pod vodom Izvor: MONDO

Vodostaj rijeke Save u blagom je opadanju u odnosu na jučerašnji dan, navodi se u uzvještaju Republičke uprave civilne zaštite o stanju u poslijepodnevnim časovima.

U opštini Bijeljina mašinski tim Republičke uprave Civilne zaštite, koji čine dva kamiona kipera i jedan ULT, danas počeo sa radom prema planu Opštinskog štaba Civilne zaštite.

U toku dana nastavljene su aktivnosti na sanaciji nasipa u naselju Topolovac, a angažovano je 20 ljudi i 20 mašina. Stanje na oštećenom dijelu nasipa relativno je stabilno.

Angažovane su i ekipe na crpljenju vode, i to u naselju Amajlije dvije, a u Dazdarevu, Dvorovima i Dijelovima po jedna ekipa. Iz zaliha Republičke direkcije za robne rezerve u toku dana je podijeljena pomoć u namirnicama, obući i ćebadi.

U opštini Zvornik zbrinuto je 20 porodica. Završene su aktivnosti na dezinfekciji oko 90 odsto poplavljenog područja. Snabdijevanje vodom je normalizovano, ali voda nije za piće i stanovništvu se dostavlja flaširana.

Uspostavljeno je normalno funkcionisanje niskonaponske elektro-mreže. Distribucija ogrevnog drveta je u toku. Postepeno se vrši povratak stanovništva u svoje stambene jedinice.

U opštini Trebinje nivo vode u Popovom polju je i dalje u blagom opadanju. U selu Orašje i dalje dežuraju ekipe civilne zaštite i pružaju pomoć ugroženom stanovništvu, a u naselju Ljubomir pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva ''Lastva''.

U opštini Bratunac Komisija za procjenu štete na poljoprivrednim usjevima je počela sa radom.

Putem Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice upućen je zahtjev Evropskoj komisiji za dostavljanje hrane i stočne hrane oštećenim domaćinstvima.

U opštini Foča nastavljene su aktivnosti na saniranju posljedica poplava, te je dostavljeno ogrevno drvo ugroženom stanovništvu, za osam porodica.

Snabdijevanje vodom za piće u naselju Miljevina je normalizovano. Snabdijevanje vodom za piće u Tjentištu se i dalje obavlja sa izvora. Snabdijevanje električnom energijom u Jošanici, Zavajtu i Bukovici je normalizovano. Komisije za procjenu štete su na terenu.

U opštini Novo Goražde nastavljen je rad na čišćenju objekata i odvoženju smeća. Snabdijevanje vodom za piće i električnom energijom je normalizovano. Javna kuhinja i dalje radi, a u kolektivnom smještaju se nalazi oko 30 ljudi.

U opštini Bileća nakon povlačenja vode, završene su aktivnosti na čišćenju i dezinfekciji terena i objekata.

U izvještaju se navodi da je u opštini Nevesinje u mjestima Biograd i Grabovica nivo vode, u odnosu na najviši, opao za 1,7 metara. Danas su u ovim mjesnim zajednicama radile opštinske komisije za procjenu štete.

U opštini Gacko u selu Gareva voda se povukla i danas je rađeno na čišćenju i dezinfekciji terena i objekata. U selu Lukovice mještani su angažovani na čišćenju terena, a Komisija za procjenu štete počeće sa radom sljedeće sedmice, ukoliko se voda povuče.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE