• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužilaštvo predložilo zabranu "SNP 1389"

Repubičko tužilaštvo u Srbiji predložilo je Ustavnom sudu Srbije da zabrani organizaciju "SNP 1389" zbog stalnog djelovanja usmjerenog na nasilno rušenje ustavnog poretka.

 Tužilaštvo predložilo zabranu "SNP 1389" Izvor: MONDO

U javnoj raspravi pred Ustavnim sudom, Tužilaštvo je u svom zahtjevu navelo i da ova organizacija svojim djelovanjem krši Ustavom zajamčena prava i izaziva nacionalnu, vjersku, rasnu i seksualnu mržnju i diskriminaciju.

Tužilaštvo je zatražilo zabranu registrovane organizacije "SNP 1389", koju predstavlja Miša Vacić, i zabranu neregistrovanih organizacija "SNP Naši" iz Aranđelovca i "SNP Naši 1389".

"Ciljevi udruženja objavljeni na njihovom sajtu su i 'oslobođenje i ujedinjenje svih srpskih zemalja u jednu državu' - Srbija, Crna Gora, Makedonija, Republika Srpska i Federacija BiH, bivša Republika srpska Krajina i severna Albanija - čime se implicira upotreba nasilja jer ugrožava teritorijalni integritet susednih država i narušava dobrosusedske odnose", rekla je zamjenica republičkog tužioca Gordana Janićijević.

Raspravi u Ustavnom sudu prisustovali su vođa "Obraza" Mladen Obradović i aktivisti "SNP 1389", koji su dijelili propagandni materijal te organizacije kojim je Vacić predstavljen kao nosilac liste "SNP 1389 - Novi Beograd zna" za predstojeće lokalne izbore.

Predstavnici udruženja SNP 1389 i udruženja "Naši" iz Aranđelovca zatražili su od Ustavnog suda da se postupak protiv ova dva udruženja odvoji, sa obzirom da ove dve organizacije formalno nemaju veze jedne sa drugom.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE