• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nisu mijenjali sijalicu od 1967.

Sijalica "tesline" proizvodnje skoro 50 godina osvjetljava terasu stana porodice Živanović iz Paraćina u koji su se oni uselili 1967. godine.

 Nisu mijenjali sijalicu od 1967.  Izvor: MONDO

Prije toga već sijala nekoliko godina.

Bezbroj puta Živanovići su mijenjali sijalice na svim mogućim mjestima u stanu, ali na terasi nijednom. Sijalica koju su zatekli osvjetljava im balkon i dan danas, piše "Press".

"Nije šala. Tu sijalicu zaista nikada nismo promijenili. Dobro pamtim, iako sam se u stan uselio sa roditeljima kao sedmogodišnje dijete. Stanovali smo najprije u prizemlju zgrade, a zatim se preselili iznad. Bivši stanar otišao je jer je napravio kuću. Zatekli smo sve sijalice, pa i ovu, zaštićenu staklenom kuglom. Milion puta smo se pitali kada će da crkne. Na naše veliko zaprepašćenje, to nikako da se desi", uz osmijeh priča Dragan Živanović, radnik paraćinskoj vojnog odseka.

Njegova supruga Vesna kaže da su zaštitnu kuglu prvi put odvrnuli prije tri godine, kad su krečili. Dragan je tada probao da sijalicu skine, ali uzalud. Grlo je stopljeno s fasungom. Zato su moleru skrenuli pažnju da slučajno ne razbije njihovu relikviju.

"Ta sijalica je zaista raritet. Čuvamo je kao amajliju. Voljeli bismo da jednom završi u muzeju. Zaista bi trebalo da dođe neki stručnajk, uvjeri se u njenu starost i otrkije u čemu je tajna dugovječnosti", objašnjava Vesna.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE