• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mađari Hrvate vide u EU od polovine 2011.

Predsjednik Skupštine Mađarske Pal Šmit izjavio je u Zagrebu da se nada da će Hrvatska ući u EU tokom mađarskog predsjedavanja.

 Mađari Hrvate vide u EU od polovine 2011. Izvor: MONDO

Mađarska "vodi" Eu u prvoj polovini iduće, 2011. godine, i tamošnji parlamentarac smatra da će Hrvatska do tada potpisati sporazum o pristupanju EU.

Poslije razgovora s predsjednikom hrvatskog Sabora Lukom Bebićem, Šmit je novinarima rekao da Hrvatska i Mađarska nemaju otvorenih pitanja.

"Nama je interes i cilj da Hrvatska postane članica EU", istakao je Šmit koji će početkom avgusta preuzeti od šefa države Lasla Soljoma dužnost predsjednika Republike.

Predsjednik Sabora Luka Bebić ocijenio je da je međudržavna saradnja na visokom nivou, izrazivši očekivanje da će ona biti još bolja po prijemu Hrvatske u EU.

Bebić i Šmit su razgovarali i o prilagođavanju Sabora funkcionisanju unutar EU za šta se Sabor poslednjih mjeseci priprema u saradnji sa Skupštinom Mađarske.

Sa Šmitom je razgovarala je i premijer Jadranka Kosor koja je zahvalila za podršku Mađarske u procesu pristupanja Hrvatske EU, saopštila je Vlada.

Kosor je ocijenila da je nedavnim otvaranjem preostala tri poglavlja pregovora sa EU, Hrvatska ušla u samu završnicu tog procesa. Kosor je izjavila da očekuje da će tehnički dio pregovora biti završen do kraja ove godine.

Sagovornici su takođe izrazili zadovoljstvo visokim nivoom zaštite nacionalnih manjina u dvije zemlje, saopštila je Vlada.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE