• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvije godine ranije od prognoziranog: Svjetska ekonomija dostići će 100 biliona američkih dolara u 2022. po prvi put

Izvor Promo

Svjetska ekonomska proizvodnja će premašiti 100 biliona američkih dolara po prvi put sljedeće godine, što je dvije godine ranije od prognoziranog, stoji u izvještaju Centra za ekonomska i trgovinskog istraživanja, objavljenog u nedjelju.

 Dvije godine ranije od prognoziranog: Svjetska ekonomija dostići će 100 biliona američkih dolara u 2022. po prvi put Izvor: Kineski radio internacional

Dakle, u izveštaju stoji, prognoza za 2022. godinu je u sklopu sa prognozama Međunarodnog monetarnog fonda, koji prognozira da će globalni BDP premašiti 100 biliona američkih dolara u 2022. godini, piše Kineski radio Internacional.

"Oporavak će sigurno biti snažniji", navodi se u izvještaju CETI-ja, koji takođe očekuje da će svjetski ekonomski rast porasti za 5,5 u 2021. i 4,4 odsto u 2022. godini.

U izvještaju se ističe da su u drugoj polovini 2021. godine, nestašice robe, gotovih proizvoda, transportnog prostora i fosilnih goriva uzrokovale inflaciju.

Daglas MakVilijams, zamenik predsjednik CETI-a je naveo: "Važan problem za 2020. godinu predstavlja to što se svjetska ekonomija suočava sa inflacijom, koja je sada dostigla 6,8 odsto u SAD-u".

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE