• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moskva: Gužva u prodavnicama svjetskih brendova koji napuštaju Rusiju (VIDEO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Moskovljani požurili u prodavnice poznatih svjetskih brendova koji su najavili povlačenje iz Rusije zbog rata kojeg Rusija vodi u Ukrajini.

 Rusi kupuju stvari u radnjama stranih brendova Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Uporedo sa sankcijama koje zapadne zemlje uvode Rusiji u pokušaju da je izolovaju iz međunarodne trgovine i finansijskih tokova, brojni globalni brendovi, organizacije i firme poduzimaju određene mjere i obustavljaju saradnju s Rusijom, a među njima su i globalne tekstilne i modne kompanije koje zatvaraju svoje radnje u Rusiji ili obustavljaju proizvodnju.

Inditex, koji uključuje brendove Zara, Massimo Dutti, Oysho, Pull&Bear, Uterque, Lefties, Stradivarius, takođe je objavio da je odlučio privremeno zatvoriti svoje radnje u Rusiji, objavila je Al Džazira.

Brend sportske odjeće Adidas prekinuo je partnerstvo sa Ruskim fudbalskim savezom, dok je Nike najavio da više ne može da se vrši isporuka u Rusiju. Puma je objavila da je obustavila isporuke u Rusiju, iako je njenih 100 radnji u toj zemlji još uvijek otvoreno.

H&M, drugi najveći trgovac modnim proizvodima na svijetu, takođe je saopštio da je privremeno obustavio svu prodaju u Rusiji.

"Kering" grupa, koja je povezana sa mnogim luksuznim brendovima kao što su Gucci, Balenciaga i Yves Saint Laurent, zatvorila je sve svoje prodavnice u Rusiji, dok su ruski građani stajali u redu za kupovinu posljednjeg dana kada su te prodavnice bile otvorene.

O ratu u Ukrajini čitajte UŽIVO.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE