• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protest zbog skraćenja radnog vremena kafića

Više od 250 mladih protestovalo je na ulicama Pirota zbog odluke da se radno vreme kafića ograniči do 23 časa.

 Protest zbog skraćenja radnog vremena kafića Izvor: MONDO

Grupa mladića protestvovala je u subotu i petak uveče, ispred zgrade opštine Pirot, Policijske uprave i zgrade u kojoj živi predsednik opštine, zbog odluke Skupštine opštine Pirot.

Kako saznaje agencija Beta, zbog neprijavljivanja skupa, policija je privela dvojicu mladića i najavila podnošenje prijava protiv organizatora skupa.

Prema odluci Skupštine opštine, svi ugostiteljski objekti u gradu radiće radnim danom do 23 časa, a u vreme državnih i verskih praznika do dva sata posle ponoći.

Vlasnica kafića "Dzez-kafe" u centru Pirota Sonja Stojanović rekla je Beti da su pojedini roditelji "kivni na kafiće".

"Ja ih pitam da li znaju gde njihova deca izlaze i koliko im daju novca za džeparac. Mi ovde maloletnicima ne točimo alkohol. Mi ćemo ovu odluku poštovati, ali je pitanje šta će biti sa punoletnim mladim ljudima koji će zabavu tražiti tamo gde je ima.

U blizini Pirota je autoput i mislim da je to dodatna opasnost. Vlasnici ugostiteljskih objekata i opština moraju pronaći kompromis", kazala je Stojanovićeva.

Načelnik Odeljenja za stambeno-komunalnu delatnost u Skupštini opštine Pirot Zoran Krstić je izjavio da je to odeljenje "zatrpano"
zahtevima roditelja, onih koji žive u blizini kafića i smeta im glasna muzika, ali i drugih građana da se ograniči rad kafića.

"Uz ograničenje rada tih objekata, pooštrili smo i kazne za nepoštovanje te odluke, pa će tako onaj vlasnik koji se ne pridržava odluke morati da plati između 50.000 i 350.000 dinara", kazao je Krstić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE