• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miljević: BiH ide u ekonomsku recesiju

"Umjesto ekonomskih mjera, iluzija i politička demamogija Vlade RS."

 Miljević: BiH ide u ekonomsku recesiju Izvor: MONDO

Ekonomski analitičar Damir Miljević smatra da je posljednjom odlukom Vlade RS da novembarske plate premijeru , potpredsjednicima , ministrima, zamjenicima, savjetnicima i pomoćnicima, službenicima u upravama i organizacijama RS budu umanjene za deset odsto, čista iluzija i politička demamogija.

Osvrćući se na bližu prošlost i javnu potrošnju u RS, kada su samo u dvije godine plate najviših zvaničnika u entitetu povećane za 100 odsto, a penzije za svega deset, sada je većini građana, predstavnicima raznih udruženja i analitičarima spremnost jedne vlasti u RS da prvi put sama sebi umanji primanja klasična politička demagogiji.

"Uopšte ne možemo govoriti o ekonomskom potezu, kad je potpuno jasno da BiH, a to znači i RS, ide u ekonomsku recesiju i Vlada RS u ovom slučaju umjesto adekvatnog ekonomski razrađenog procesa sprečavanja velike ekonomske krize, stvara privid da radi nešto. Samo na platama zaposlenih u Vladi RS uštediće se oko 1,5 milion maraka, s druge strane prijedlog budžeta za šest posto je veći od postojećeg, tako da je efekt uštede na ovaj način vrlo upitan", rekao je za sarajevski "Dnevni avaz" Miljević.

Sindikati i udruženja potrošača , ali i penzioneri traže da Vlada RS obustavi velike investicione radove ako je ekonomska kriza ozbiljna, upozoravajući da strahuju od predstojeće godine, odnosno od toga šta zaista slijedi nakon ovakve odluke.

"Vlada RS za sada nije odlučila da plate budu smanjene i nižim službenicima, ali je u isto vrijeme onim višim predložila da ipak razmisle o tome, kao i menadžmentima javnih preduzeća, gdje se jasno i otvoreno preporučuje da donesu odluku o smanjenju plata u svojim firmama", upozorio je Miljević.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE