• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PURS kaznila 17 fiskalnih obveznika

PURS podnijela 17 prekršajnih naloga protiv poreskih obveznika koji nisu na vrijeme podnijeli zahtjev za fiskalizaciju i izrekla im novčane kazne.

 PURS kaznila 17 fiskalnih obveznika Izvor: MONDO

Poreska uprava Republike Srpske (PURS) podnijela je 17 prekršajnih naloga protiv poreskih obveznika koji nisu na vrijeme podnijeli zahtjev za fiskalizaciju i izrekla im novčane kazne, prenosi "Glas Srpske".

Prema riječima portparola PURS-a Mile Štrkić, inspektori do sada nisu nijednom poreskom obvezniku izrekli kaznu privremenog zatvaranja radnje.

"Inspektori sektora za kontrolu, istrage i obavještajne poslove PURS-a do sada su objavili 92 kontrole", kazala je Štrkićeva.

Ona je istakla da je PURS primio 16.267 zahtjeva za inicijalnu fiskalizaciju od ukupno 41.975 poreskih obveznika prve grupe i 3.878 zahtjeva poreskih obveznika druge grupe, kojima rok za obaveznu fiskalizaciju ističe posljednjeg dana 2008. godine.

"Iako je ovo još uvjek malen procenat primljenih zahtjeva, PURS neće ići pošto-poto na restriktivne mjere, nego ćemo, ako to bude moguće, uzeti u obzir objektivne okolnosti poreskih obveznika", istakla je Štrkićeva.

Kontrole se najavljuju tri dana unaprijed, a nakon toga se sačinjava zapisnik. Petog dana može se izdati prekršajni nalog, a šestog dana radnja se zatvara.

Grupacija za javni prevoz putnika RS od nadležnih institucija još nije dobila odgovor o tehničkim mogućnostima uvođenja fiskalne kase u sredstva javnog prevoza putnika, rekao je sekretar za saobraćaj i veze Privredne komore RS Ranko Babić.

On je dodao da prevoznici putnika u javnom prevozu od septembra traže od nadležnih objašnjenje o tehničkim mogućnostima uvođenja fiskalnih kasa u prevozu putnika, kako se ne bi desilo da prevoznici izvrše nabavku fiskalnih kasa, a one ne budu tehnički primjenljive.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE