• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dženeral Motors" rasprodaje nekretnine u Evropi i SAD

Evropski ogranak američkog giganta angažovao je firmu za prodaju nekretnina "Džouns Leng La Sal" za lakše pronalaženje potencijalnih kupaca...

 "Dženeral Motors" rasprodaje nekretnine u Evropi i SAD Izvor: MONDO

Američki automobilski gigant "Dženeral motors" (Dži-Em) saopštio je da će započeti prodaju svojih nekretnina u Evropi u sklopu planova za što brže prikupljanje gotovog novca.

Evropski ogranak američkog giganta angažovao je firmu za prodaju nekretnina "Džouns Leng La Sal" za lakše pronalaženje potencijalnih kupaca.

Prema pisanju britanskog dnevnika "Fajnenšel tajms", kompanija planira da prikupi 257 miliona dolara od prodaje nekretnina i nekih kancelarija u Evropi.

Plan je dio globalne strategije "Dži-Em-a" da od prodaje i transakcija kapitala na tržištu prikupi do četiri milijarde dolara pošto je suočen sa nedostatkom gotovog novca.

U SAD kompanija planira da proda i upravnu zgradu u Detroitu.

Firma "Džons Leng La Sal" potvrdila je da radi na savjetovanju "Dži-Em-a", ali nisu željeli da komentarišu druge detalje dogovora.

"Dži-Em" pokušava da se riješi nekretnina pošto je suočen sa najtežim ekonomskim periodom u svojoj istoriji, posebno u SAD i Velikoj Britaniji, gdje se nalazi većina imovine američkog giganta.

Čelnici "Dži-Em" su, nakon što je kompanija u protekle četiri godine imala 73 milijarde dolara gubitaka, od početka 2008. godine, zatvorili niz pogona i smanjili broj zaposlenih, u nastojanju da i na taj način umanje troškove poslovanja i tekuće gubitke.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE