• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zajednički ekonomski prostor Rusije, EU i SAD?

Zajednički ekonomski prostor Rusije, Evropske unije i SAD nije virtuelni projekat i na njegovom ostvarenju se može raditi, izjavio Sergej Lavrov.

 Zajednički ekonomski prostor Rusije, EU i SAD? Izvor: MONDO


Zajednički ekonomski prostor Rusije, Evropske unije i SAD nije virtuelni projekat i na njegovom ostvarenju se može raditi, izjavio je danas ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, za vrijeme susreta sa predstavnicima Udruženja evropskog biznisa.

On je podsjetio da SAD i EU razmatraju mogućnost formiranja zajedničkog ekonomskog prostora i dodao da Rusija "pozdravlja i ideju formiranja zajedničkog prostora Rusija-EU".

"Zajednički ekonomski prostor triju učesnika takodje nije virtuelni projekat i na njemu se može raditi", dodao je ruski ministar.

Lavrov je podvukao da formiranje dvostranog ekonomskog prostora "ne treba da ide na štetu trećeg učesnika", prenijela je agencija Prajm-Tas.

Moskva bi, prema njegovim riječima, "željela da vidi trostrano partnerstvo u obliku 'jednakostraničnog trougla', gdje se saradnja ostvaruje na uzajamno korisnoj i ravnopravnoj osnovi".

On je rekao da je uvjeren da bi osnivanje ravnopravnog partnerstva Rusije, EU i SAD odgovaralo opštim interesima.

Govoreći o želji Rusije da se priključi Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, Lavrov je ukazao da Rusija neće težiti da postane član STO po svaku cijenu i da će prihvatiti samo varijantu koja podrazumijeva standardne uslove, pri čemu je kvalitet priključenja važniji od rokova.

"Priključenje Rusije STO ostaje jedan od prioriteta ruske spoljne politike. U periodu krize bolje je biti van okvira STO, ali mi gledamo u budućnost, svjesni smo svoje odgovornosti i otuda i naša principijelna pozicija", rekao je Lavrov.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE