• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deklaraciju o projektu Jonsko-jadranskog gasovoda

Ovom Deklaracijom se daje politička podrška aktivnostima vezanim za ovaj projekat koji je od regionalnog značaja.

 Deklaraciju o projektu Jonsko-jadranskog gasovoda Izvor: MONDO

Zamjenik ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Vilim Primorac potpisao je u četvrtak u Tirani u ime BiH Ministarsku deklaraciju o projektu Jonsko-jadranskog gasovoda.

U saopštenju iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH podsjeća se da su 25. septembra ministri nadležni za pitanja energetike u Albaniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori potpisali Deklaraciju, kojom se daje politička podrška aktivnostima vezanim za ovaj projekat od regionalnog značaja.

Primorac učestvuje na Petom sastanku Ministarskog savjeta Energetske zajednice jugoistočne Evrope, na kojem je BiH preuzela šestomjesečno predsjedavanje zajednicom, koje počinje 1. januara.

Planirano je da u Sarajevu 30. marta 2009. godine bude održana regionalna energetska investicijska konferencija na visokom nivou, uz najavljeno učešće komesara EU za energiju Andrisa Pibalgsa i niza ostalih visokopozicioniranih učesnika, ministara i stručnjaka za energetiku.

Organizatori konferencije su Sekretarijat Energetske zajednice i Evropska banka za obnovu i razvoj, a očekuje se podrška relevantnih institucija BiH u organizaciji skupa, prvenstveno Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, koje je ujedno i koordinator implementacije Ugovora o uspostavljanju Energetske zajednice u BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE