• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Aluminij" tuži vladu FBiH

Preduzeće "Aluminij" iz Mostara najavilo mjere otpuštanja radnika, smanjenja proizvodnje i tužbu protiv Vlade Federacije BiH.

 "Aluminij" tuži vladu FBiH Izvor: MONDO

" Vlada FBiH je donijela selektivnu odluku, koja još više otežava ionako bezizlazno stanje po `Aluminij', umjesto da preduzme konkretne mjere radi ublažavanja posljedica svjetske krize na privredu u BiH'', naglasio je generalni direktor "Aluminija" Mijo Brajković tokom posjete makedonskog ambasadora u BiH Mihaila Trpkoskog.

On je Trpkoskom prenio da se "Aluminij" nalazi u teškoj situaciji nakon drastičnog pada cijene aluminijuma na londonskoj berzi i najnovije odluke Vlade FBiH o snabdijevanju strujom, koja je i ovaj put diskriminatorska prema ovoj firmi.

Brajković je rekao da je riječ o klasičnom primjeru diskriminacije, jer je snabdijevanje električnom energijom omogućena svim ostalim firmama, saopšteno je iz ovog preduzeća.

''Upravo u ovom teškom trenutku vidljivo je koliko je odluka o uvođenju novih tehnologija bila ispravna. Da je nismo proveli, danas Aluminija uopšte ne bi bilo'', kaže Brajković.

Makedonski ambasador je izrazio nadu da će "Aluminij", uprkos svim poteškoćama, uspjeti opstati na tržištu, te da će doći do privredne saradnje ove firme iz Mostara i makedonskih preduzeća.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE