• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAD: Propao plan za spas auto-industrije

Američki Senat nije usvojio finansijski paket od 14 milijardi dolara za spas tri proizvođača automobila - "Forda", "Krajslera" i "Dženeral motorsa".

 SAD: Propao plan za spas auto-industrije Izvor: MONDO

Pažnja se sada usmjerava na Ministarstvo finansija i mogućnost da se iskoriste sredstva iz fonda od 700 milijardi dolara koji je Kongres odobrio za pružanje pomoći bankama i Vol stritu.

U glasanju koje je u Senatu održano u noći između četvrtka i petka nedostajalo je samo nekoliko glasova za potrebnih 60, kako bi giganti automobilske industrije dobili zajmove od države i spasili milione radnih mjesta.

"Ovo će da bude veoma loš Božić za mnogo ljudi, imajući u vidu ono što se ovdje večeras dešava", rekao je lider senatske većine Heri Rid u obraćanju svojim kolegama prije glasanja.

Zvaničnik Ministarstva finansija odbio je da komentariše glasanje u Senatu i rekao da je sada na Bijeloj kući da reaguje.

Portparol Bijele kuće Toni Frato izjavio je da će administracija predsjednika Džordža Buša procijeniti sve opcije i dodao da je predloženi zakon predstavljao "najbolju opciju za izbjegavanje bankrota i garanciju da će novac otići samo firmama čiji su vlasnici spremni da donesu teške odluke radi opstanka".

Tržišta širom azijsko-pacifičkog regiona pala su za više od tri odsto poslije vijesti o glasanju u američkom Senatu, a barel nafte pojeftinio je za više od dva dolara i spustio se na granicu od 45 dolara.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE