• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RS zadovoljna saradnjom sa Rusima

RS je zadovoljna saradnjom sa ruskim kompanijama u različitim oblastima i da očekuje nastavak razvoja dobrih odnosa Srpske i Rusije, rekao je Dodik

 RS zadovoljna saradnjom sa Rusima Izvor: MONDO

"Naše iskustvo sa ruskim partnerima veoma je pozitivno i ono će biti dobra osnova za sve buduće aranžmane", rekao je premijer RS nakon sastanka sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Konstantinom Šuvalovim.

Dodk je rekao da je sa Šuvalovim razgovarao o uspješno provedenom projektu rekonstrukcije Rafinerije nafte, njenom uspješnom radu i budućim izazovima kako bi taj projekat definitivno bio završen u skladu sa ugovorom.

Dodik je uvjeren da će, bez obzira na finansijsku krizu u svijetu, ovaj projekat biti potpuno realizovan.

On je rekao da će biti značajno ubrzano pitanje realizacije izgradnje gasovoda. "Početni inputi koje smo obezbijedili u vezi sa određenim garantovanim količinama isporuke preko kvote koje Srbija dobija od Gasproma sigurno će sada doprinijeti bitnom ubrzavanju rješavanja pitanja izgradnje gasovoda", rekao je Dodik.

Dodik je najavio da će 17. i 18. decembra posjetiti Moskvu, gdje će razgovarati o afirmaciji ideje stvaranja srpsko-ruskog univerziteta.

On je rekao da je u ranijim razgovorima Vnješekonom banka iskazala spremnost da školuje dva studenta iz RS u Moskvi na studiju ekonomije i finansija, a kompanija ''Zarubežnjeft'' dva studenta iz oblasti tehničkih nauka, te da će i to biti tema razgovora tokom njegove posjete Moskvi.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE