• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ikea želi da ulaže u Simpo

Švedska Ikea zainteresovana je za ulaganje u Simpovu fabriku lakirnog namještaja u Zubinom potoku, potvrdio je predstavnik Simpa.

 Ikea želi da ulaže u Simpo Izvor: MONDO

Direktor sektora za informisanje u Simpu Siniša Mitić izjavio je agenciji Beta da je Ikea zainteresovana za povećanje kapaciteta fabrike u Zubinom potoku, jer su potrebe Ikee za tom vrstom namještaja veće nego što je fabrika u ovom trenutku spremna da proizvede.

Delegacija Ikee na čelu sa glavnim menadžerom za jugoistočnu Evropu Hank Notmajereom posjetila je u ponedjeljak tu fabriku Simpa i razgovarala sa predsjednikom Simpa Draganom Tomićem.

Kako je rekao Mitić, Ikea je zainteresovana za povećanje proizvodnje u okviru postojećih kapaciteta ili za nadogradnju fabrike.

"Planirano je ulaganje Ikee u modernizaciju fabrike čime bi se broj zaposlenih povećao sa sadašnjih 100 na 140 radnika, a radilo bi se u tri smjene", rekao je on.

Mitić je dodao i da Simpo saradjuje sa Ikeom 40 godina, za koju je do sada isporučivao tapetarske proizvode, dječije krevetiće, dušeke i pločasti namještaj.

Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je u utorak da su pregovori Ikee i Simpa u toku i da očekuje da će u 2009. godini Ikea postati strateški partner Simpa.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE