• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Subotić: Pekari i naftaši u Srpskoj monopolisti

Direktor Uprave za inspekcijske poslove RS Slavko Subotić tvrdi da se kod pekara i naftaša u RS uočavaju monopolističke tendencije.

 Subotić: Pekari i naftaši u Srpskoj monopolisti Izvor: MONDO

Subotić je istakao da nije riječ o sporazumnom dogovaranju, nego prećutnom, navodeći da su cijene uvijek približne na svim prodajnim objektima, što je kažnjivo.

"Bilo bi bolje da mehanizam tržišta određuje cijenu, ali, nažalost, monopolističko dogovaranje blokira stvaranje takvog ambijenta", rekao je Subotić za "Fokus" i dodao da bi sada trebalo razmišljati o ponovnom uvođenju najveće cijene hljeba, koju će određivati Vlada RS za sve opštine.

Sirovine padaju, a cijena hljeba ostaje nepromijenjena, kaže Subotić i dodaje da će, ukoliko se pekari budu tako ponašali, biti neophodno uvesti saglasnost na cijenu.

Govoreći o brucelozi, Subotić je rekao da je ova zoonoza stavljena pod kontrolu i da je ove godine uništeno 18 500 grla. On je istakao nomađenje kao veliki problem i da bi građani trebalo da prijavljuje nomade, jer brucelozna stada ostavljaju tragove.

Subotić je rekao da je tokom cijelog procesa rekonstrukcije Rafinerije nafte u Brodu u postrojenjima bio termoenergetski inspektor i da je rukovodstvo Rafinerije insistiralo da inspektori svih resora budu prisutni što je više moguće. On je rekao da će kontrole biti nastavljene i dodao da se kvalitet nafte kontroliše u kontinuitetu.

On je najavio da početkom naredne godine u okviru inspektorata počinje sa radom novi informacioni sistem u kojem će svi podaci biti na jednom mjestu i znatno lakše provjerljivi, te dodao da je to prvi sistem takve vrste u širem regionu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE