• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pevec" i u Beogradu

Hrvatski trgovinski lanac "Pevec" otvorio je u četvrtak prvi prodajni objekat u Srbiji, u koji je uloženo 40 miliona evra.

 "Pevec" i u Beogradu Izvor: MONDO

Predsjednik Pevec grupe Zdravko Pevec izjavio je na otvaranju da je taj objekat, koji se nalazi u Beogradu, na Pančevackom putu, najveći koji je ta grupa do sada otvorila i prostire se na 40.000 kvadratnih metara i u ponudi ima 100.000 artikala.

Kako je rekao, market u Beogradu je 18. po redu prodajni objekat tog trgovinskog lanca, a u njemu će biti zaposleno 300 radnika.

Pevec je naglasio da će sledeći objekat biti otvoren na Bežaniji, a nakon toga u planu su i svi veći gradovi u Srbiji.

"Nije bilo nijedne barijere koja bi zaustavila naš ulazak lanca na srpsko tržište", rekao je Pevec i dodao da su manji problem administratvne barijere, ali da te probleme imaju i u Hrvatskoj i u drugim zemljama.

Prema njegovim riječima, srpske firme su dobrodošle na tržištu Hrvatske, kao i srpski proizvodi.

Direktor Pevec Srbija Milenko Marković rekao je da Pevec u Srbiji saradjuje sa 375 dobavljača, od čega je 80 odsto iz Srbije, kao i da je 55 odsto artikala srpskog porekla.

On je rekao da očekuje da će Pevec zadovoljiti potrebe potrošaca na srpskom tržištu, prije svega kvalitetom i povoljnim cijenama.

Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je da otvaranje novog trgovinskog lanca donosi novu konkurenciju na srpskom tržistu, a da očekuje i niže cijene.

"Vlada Srbije pozdravlja ovu investiciju i očekuje i želi da bude što više preplitanja poslovnih ljudi Srbije i Hrvatske i drugih zemalja u regionu, jer je to način da se spremimo za težu konkurenciju EU," rekao je Milosavljević.

On je izrazio nadu da će isti tretman koji je grupa Pevec imala u Beogradu i u Srbiji i srpske firme imati u Hrvatskoj, jer je to jedini način da se ide napred i da se naprave konkurentne ekonomije i uspješne privrede.

U Hrvatskoj trgovinski lanac Pevec, koji prodaje opremu za domaćinstvo i hranu, zapošljava oko 4.000 radnika.

Grupa Pevec se osim trgovine bavi i logistikom, izgradnjom, ugostiteljstvom, projetovanjem i transportom. U okviru Pevec grupe posluje 12 preduzeća, od toga šest u Hrvatskoj, a ostalih šest u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i sada u Srbiji.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE