• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FBiH: Utvrđen nacrt budžeta za 2009.

Nacrtom zakona o izvršenju budžeta FBiH za 2009. godinu uređuje se struktura prihoda, budžetskih rashoda i izdataka, saopšteno je iz Vlade FBiH.

 FBiH: Utvrđen nacrt budžeta za 2009.  Izvor: MONDO

Vlada Federacije BiH (FBiH) na sjednici održanoj u četvrtak utvrdila je Nacrt budžeta za 2009. godinu u iznosu od 1,56 milijardi KM, što je za oko 270 miliona KM manje od ovogodišnjeg budžeta.

Nacrtom zakona o izvršenju budžeta FBiH za 2009. godinu uređuje se struktura prihoda, budžetskih rashoda i izdataka, saopšteno je iz Vlade FBiH.

U saopštenju se navodi da su Nacrtom uređena i pitanja koja se odnose na izvršavanje budžeta, prioritete plaćanja, obim zaduživanja i garancije, upravljanje javnim dugom, kao i finansijskom i nefinansijskom imovinom.

Nacrtom su propisana prava i obaveze korisnika budžetskih sredstava, kao i ovlaštenja Vlade FBiH i ministra finansija u izvršenju budžeta, kao i kazne za neispunjenje obaveza.

Propisana je i obaveza budžetskih korisnika da Ministarstvu finansija FBiH dostavljaju tromjesečne finansijske planove za izvršenje budžeta petnaest dana prije početka tog tromjesečja.

Budžetski korisnici su obavezni da do 25. u mjesecu dostave prijedlog računskog plana za sljedeći mjesec po pozicijama utvrđenim tromjesečnim finansijskim planom.

Ukoliko u tom roku ne bude podnesen prijedlog mjesečnog finansijskog plana, plan će za korisnika utvrditi Ministarstvo finansija, dodaje se u saopštenju. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE