• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krivična prijava protiv direktora "Eurobrokera"

Komisija za hartije od vrijednosti (KHOV) RS podnijela je krivičnu prijavu protiv Saše Grbića, direktora "Eurobrokera" iz Banjaluke.

 Krivična prijava protiv direktora "Eurobrokera" Izvor: MONDO

Grbić se, kako saznaju "Nezavisne novine" kriviči da je falsifikovao dokumente te brokerske kuće i dao lažni iskaz.

KHOV je u vanrednom nadzoru nad "Eurobrokerom" otkrila da je ta brokerska kuća krivotvorila više aneksa ugovora o radu njihovog službenika Srđana Praštala između 2005. i 2007. godine, po kojima je on, navodno, imao rukovodeću funkciju.
Praštalu je potvrda o rukovodećoj funkciji bila neophodna kako bi mogao postati direktor Društva za upravljanje investicionim fondovima "Aktiva invest".
Ta funkcija na koju je konkurisao zahtijeva tri godine radnog iskustva na rukovodećim pozicijama.

U KHOV-u ističu da im je "Eurobroker" 23. septembra ove godine dostavio aneks ugovora o radu navodno sačinjen 1. septembra 2005. kojim je Praštalo navodno raspoređen kao rukovodilac Sektora za analizu i istraživanje, iako je on zapravo u to vrijeme bio analitičar.

Nadzorom je utvrđeno da pomenuti aneks ugovora i dokument "Eurobrokera" iz arhive KHOV-a imaju različite memorandume, iako su navodno sačinjeni istog dana. KHOV je otkrila da se na spornom aneksu ugovora navodi internet adresa "Eurobrokera", iako u ranije sačinjenom nije bila naznačena, dok je u analizi dodatne dokumentacije otkrivena i pogrešno navedena ulična adresa tog berzanskog posrednika.

Uprkos tome, Grbić je u svojoj izjavi datoj regulatoru 16. oktobra ove godine istakao da su navedeni ugovori i aneksi ugovora sačinjeni kada su i naznačeni.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE