• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lavrov: gasovod Južni tok po planu

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da će svi energetski projekti gdje učestvuju Bugarska i Rusija biti realizovani, kao i Južni tok.

 Lavrov: gasovod Južni tok po planu Izvor: MONDO

"U odnosu na naše energetske projekte nema nikakvih osnova za pretpostavke da se neće realizovati, da će biti zakočeni ili izmijenjeni", rekao je Lavrov poslije razgovora sa bugarskim kolegom Ivajlom Kalfinom.

On je na konferenciji za novinare rekao da će projekti Južni tok, Burgas-Aleksandropulos i Belene biti realizovani, nezavisno od ekonomske i političke situacije i istakao da je u današnjem razgovoru potvrđeno da će sve biti izgrađeno u predviđenim rokovima.

Prema riječima Lavrova, Rusija podržava inicijativu Bugarske o održavanju konferencije o energetskoj bezbjednosti u aprilu 2009. godine.

"Mi ćemo aktivno učestvovati u njenoj pripremi. Smatramo da je vještačko pravljenje prepreka, uz rukovođenje samo jednim ciljem - da se likvidiraju dodatne mogućnosti isporuka gasa u Evropu, ponašanje koje direktno protivrječi zadatku jačanja evropske energetske bezbjednosti", poručio je Lavrov.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE